Marţi, 25 martie 2014, ora 20, la Sala Radio va avea loc concertul solo al pianistei japoneze Hiromi. După concertul din 2012, alături de Simon Phillips şi Anthony Jackson, Hiromi revine pe scena Sălii Radio, de data aceasta pentru un extraordinar recital solo de pian din seria Jazz Night Out.

Născută în Japonia la Shizuoka în 1979, Hiromi cînta la pian încă de la vîrsta de 6 ani. Timp de un an a fost studentă la Yamaha School of Music din Japonia.

La vîrsta de 14 ani cînta în fosta Cehoslovacie cu Orchestra Naţională din Praga, trei ani mai tîrziu regăsindu-se pe aceeaşi scenă cu Chick Corea, improvizînd alături de celebrul pianist în ovaţiile publicului japonez.
În 1999 se mută în Statele Unite şi îşi definitivează studiile la Berklee College of Music din Boston, perioadă în care a avut şansa să cînte cu Oscar Peterson şi Ahmad Jamal, mentorul său.
Hiromi a debutat pe piaţa muzicală în 2003 cu albumul Another Mind, vîndut în peste 100.000 de unităţi şi premiat cu Jazz Album of the Year în Japonia. Discografiei sale i s-au adăugat de atunci încă şapte albume de studio, primite extrem de bine de către critici şi public.
Nelipsită de pe scenele marilor festivaluri de jazz, pianista japoneză concertează în diferite formule alături de instrumentişti de marcă precum Stanley Clarke, Simon Phillips, Anthony Jackson, David Fiuczynski şi mulţi alţii.
Virtuozitatea şi efervescenta creativă, bucuria de a experimenta dar şi carisma incontestabilă au impus-o printre primii pianişti/compozitori de jazz contemporan, premiile primite confirmînd acest statut. 
Enumerînd influenţele sale muzicale, Hiromi îi menţionează pe Dream Theater, Bach, Franz Liszt, Oscar Peterson, Ahmad Jamal sau King Crimson.
Expresie a unui spirit liber şi exuberant, compoziţiile pianistei japoneze amintesc de post bop, muzica clasică, jazz sau rock progresiv, toate purtînd amprenta puternicei sale personalităţi.
La Bucureşti, Hiromi va fi prezentă pentru un rar recital de pian solo ce va dura 90 de minute şi va include atît compoziţii originale, cît şi surprize pe care pianista adoră să le facă fanilor săi.

Concertul fiind sold out, un număr limitat de bilete fără loc au fost puse în vînzare.