În perioada 2-13 aprilie, în București va avea lor Festivalul de ilustrație și design grafic Visual Playground, ediția a șasea. În programul de anul acesta sînt incluse opt zile de workshop-uri intensive, o conferință de două zile, două expoziții și o pictură murală în București.

24 de cursanți, selectați în baza portfoliilor, vor avea ocazia să participe la workshop-uri zilnice de ilustrație, design, lettering și animație susținute de artiști de renume mondial. Emiliano Ponzi, cunoscut pentru ilustrațiile sale conceptuale realizate pentru The New Yorker, designerul grafic Vasjen Katro, creatorul seriei Baugasm, animatorul Jose Lorenzo și muralistul Akacorleone sînt doar cîțiva dintre invitații Visual Playground 2019, ce vor veni la București pentru a-și împărtăși cunoștințele cu artiștii locali.

Conferința Visual Playground este deschisă publicului larg și va avea loc între 6 și 7 aprilie 2019. Mentorii de la workshop-uri și alți invitați speciali de renume își vor prezenta experiența în domeniile creative în cadrul a nouă prezentări. Dintre acestea, amintim I never listened to Pink Floyd a designerului Ivan Garcia, co-fondator Futura Studio, My mother doesn’t know what I do for a living susținută de Clinton Campbell & Brad Hodgskiss, fondatori MUTI, și The Business of Illustration a lui Jon Cockley de la prestigioasa agenție de ilustrație Handsome Frank.

Despre Visual Playground

De aproape zece ani, Visual Playground își propune să creeze o punte între comunitatea artistică locală și cea internațională prin aducerea în România a unor nume importante din domeniile creative și organizarea de workshop-uri, conferințe și portfolio reviews în București.

Visual Playground 2019 are loc în spațiul Mezanin și la Expirat Halele Carol, București.

Pentru bilete și informații accesați site-ul www.visualplayground.ro