Frontline Club Bucharest vă invită marți, 25 noiembrie, la Institute – The Café (Calea Știrbei Vodă 104-106), la o dezbatere despre dosarele apărute în presă în ultimii ani și influența lor asupra funcționării justiției și a realității politice, în contextul în care unii dintre acuzați s-au plîns că anumite părți din dosarele publicate (mai ales stenogramele) le afectau dreptul la viață privată.

Ce filtre folosesc jurnaliștii pentru a decide ce publică din aceste dosare? Ce conținut este de interes public și ce conținut poate afecta dreptul la viață privată? Folosesc redacțiile/jurnaliștii coduri de scriere care să-i îndrume în astfel de situații?

Posibilele răspunsuri la aceste întrebări le vor da Attila Biro, jurnalist de investigație, Diana Hatneanu, avocat, Bogdan Manolea, jurist (ApTI) și Alexandra Lăncrănjan (magistrat). Dezbaterea va fi moderată de Teodor Tita.

Evenimentul este realizat impreună cu Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI), ActiveWatch și Fundația pentru o Societate Deschisă și are loc la Institute, The Café, Calea Știrbei Vodă 104-106.