Vă invităm joi, 25 februarie, ora 19:30, la o întîlnire online cu istoricii Oliver Jens Schmitt, Virgiliu Țîrău, Ottmar Trașcă și Andrei Pogăciaș, care vor discuta despre volumul O istorie a Germaniei moderne de la 1800 pînă în prezent de Martin Kitchen, apărut recent în colecția „Istorie“, în traducerea lui Mugur Butuza.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe canalul YouTube Humanitas. Înregistrările video și audio vor fi ulterior disponibile pe canalele YouTube Humanitas și SoundCloud Humanitas.

„Martin Kitchen oferă o lucrare lucidă și documentată axată pe formarea Germaniei ca stat național, de la situația sa fragmentată de la începutul secolului XIX pînă în deceniile de după 1945. De-a lungul expozeului, autorul a împletit firele politice, economice, sociale și culturale necesare pentru a prezenta complexitatea care marchează istoria Germaniei pînă la Angela Merkel.“ (Donald Dietrich, Boston College )

*

Martin Kitchen s-a născut în 1936, la Nottingham. A studiat istoria la Londra și Oxford. A fost profesor la Cambridge și la alte universități și redactor al unor reviste de specialitate. A scris peste 20 de cărți, în special despre istoria politică, economică și militară a Germaniei în secolul XX. Lucrările sale au fost traduse în mai multe limbi. În prezent locuiește în Canada și este profesor emerit la Simon Fraser University.