Duminică, 24 martie, ora 18, în ziua în care Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat muzicii clasice, împlinește 22 ani de existență, violonistul Alexandru Tomescu și Corul de Copii Radio România, dirijorul Răzvan Rădos și pianista Madgalena Faur vor cînta la ParkLake Shopping Center din București, într-un eveniment din cadrul campaniei Ascultă 5 minute de muzică clasică.

Pe scena instalată în Main Square ParkLake Shopping Center (str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3), Alexandru Tomescu și Corul de copii Radio România vor interpreta cîteva opusuri celebre. După concert, Alexandru Tomescu  va oferi autografe pe discurile sale, care pot fi achiziționate de la standul Cărturești aflat lîngă scenă.

„Este important să ne facem timp pentru cultură, întrucît cultura ne inspiră și ne aduce un strop de culoare în cotidian. Din acest motiv ne-am alăturat bucuroși campaniei organizate de Radio România Muzical. Vrem să oferim ocazia unui număr cît mai mare de oameni să descopere magia muzicii clasice”, au declarat reprezentanții ParkLake Shopping Center.

Alexandru Tomescu, celebrul violonist, recunoscut și pentru implicarea sa în proiecte nonconformiste de promovare a muzicii culte, este din martie 2018 ambasador al proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică”, organizat de Radio România Muzical. Campania aduce înregistrări cu muzică clasică în marile centre comerciale, sedii de firmă, muzee, etc. din întreaga țară, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie. Programul se derulează și în școlile din România, oferind copiilor înregistrări de referință însoțite de explicații pe înțelesul lor.

Alexandru Tomescu: „Mă bucur foarte mult să particip, în calitate de ambasador al campaniei Ascultă 5 minute de muzică clasică, la acest eveniment, la ParkLake Shopping Center. Vom arăta o dată în plus că muzica clasică este la ea acasă în orice loc unde sînt oameni cu inimile și sufletele deschise la frumos.”