Iarăși a venit vara aceea care le to(ro)pește pe toate. Cum să nu-ți vină în minte prima frază din, poate, cel mai mare roman al veacului XX: „Mulți ani după aceea, în fața plutonului de execuție, colonelul Aureliano Buendía avea să-și amintească de după-amiaza îndepărtată, cînd tatăl său l-a dus să facă cunoștință cu gheața”? Lui José Arcadio Buendía, tatăl, cubul de gheață văzut prima dată i s-a părut că este cel mai de preț diamant din lume. „Nu. Este gheață”, i se replică. Uimit, José Arcadio a decretat punînd mîna pe blocul de gheață: „Iată marea invenție a epocii noastre!” Iar peste ani, cînd va vedea moartea cu ochii, Aureliano, fostul copil, de întîmplarea asta își va aminti ca de o mare întîlnire.

Ah, cum devenim toți în miez de vară niște copii din Macondo fascinați de minunăția cubului de gheață!

Nespresso ne scoate din vremurile de arșiță propunîndu-ne revigoranta întîlnire a cafelei cu gheața. Freddo Delicato este o cafea anume făcută să facă cunoștință cu gheața. Un amestec savant, cum numai Nespresso știe să facă, de cafea arabica din Kenya cu boabe de cafea din Java (Indonezia), ușor prăjite, a cărui întîlnire cu gheața scoate la iveală note vibrante, delicate, fructate. Adăugăm apă minerală rece sau lapte rece sau cîteva picături din siropurile de Monin, în ediție limitată, create special pentru Nespresso, ca să ducă la un nivel nou bucuria papilelor noastre încinse, și astfel experiența cafelei reci în zilele de vară atinge perfecțiunea. Iar dacă vrem să prelungim experiența gustului în afara casei, licoarea delicioasă se poate lua la purtător în recipientul Nomad, special gîndit pentru a ține la o temperatură perfectă cafelele cu gheață.

Freddo Delicato este o experiență a răcorii revigorante. Freddo Delicato este anume făcut să restabilească confortul interior în zilele de disconfort termic. Un pahar cu Freddo Delicato și o pagină din Gabriel Garcia Marquez ne duc în vacanța aceea pe care cei mai mulți dintre noi nu o mai putem avea anul acesta. Dar vacanțele, vai!, nu durează o veșnicie. Freddo Delicato va fi cu noi doar pînă la sfîrșitul acestei luni, așa că vă sfătuiesc să vă faceți provizii. Începînd cu luna septembrie, el va deveni amintire nostalgică.

Peste un an sau doi sau cine știe cînd, vom deschide iarăși o pagină din „Veacul de singurătate” și ne vom aminti de teribila vară a anului 2020 pe care Freddo Delicato ne-a ajutat s-o depășim sperînd, crezînd, bucurîndu-ne. (S. V.)