Joi, 29 octombrie 2015, ora 18, la CreArt, discutăm la Clubul Dilema veche despre Alba Iulia și dezvoltarea sa prin cultură.
Invitați: Andrei Pleșu, Mircea Hava, Aurel Mitran.
 
Din 2011, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Dilema veche. Am reușit, după a patra ediție, să-i construim o anumită identitate, un anumit spirit, prin dezbateri, conferințe, muzică, teatru, film, expoziții. E un festival multi-art care are șansa să devină un punct de reper pe harta culturală a orașului.
 
Dar la Alba Iulia au loc și alte evenimente culturale. Mai mult decît atît, în strategia de dezvoltare gîndită de autoritățile locale (Primăria și Consiliul Județean), cultura ocupă un loc important. Patrimoniul istoric și cultural al orașului are un potențial enorm și poate deveni o resursă importantă pentru evoluția durabilă a orașului. Așa încît Alba Iulia și-a depus candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.
 
Vom discuta pe aceste teme împreună cu Andrei Pleșu (care a fost invitat special la două ediții ale Festivalului Dilema veche), Mircea Hava (primarul municipiului Alba Iulia) și Aurel Mitran (care s-a ocupat de selecția muzicală a Festivalului). Moderator: Mircea Vasilescu.
 
Eveniment susținut de Ministerul Culturii.