Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.  

● Cu sprijinul Hornbach, Salvați Copiii România a decis să renoveze complet clădirea fostei creșe a orașului Petrila. Aceasta va deveni Centrul de Zi din Petrila, unde copiii vulnerabili vor beneficia de servicii complete și de susținere constantă încă de la grădiniță, pe toată durata școlarizării, până la împlinirea vârstei de 18 ani.

● Animal Life, Crucea Roșie, Sus Inima și Diakoniewerk România au deschis joi primul magazin al ONG-urilor sibiene – Magazinul de Fapte Bune. Toți banii din vânzări merg către copii cu dizabilități sau animale bolnave. 

● Compania Danone are în plan să planteze 15.000 de puieți până la finalul anului 2020, dintre care 8.000 doar în Zimnicea. Act for Tomorrow, cu sprijinul OMV Petrom și Tara lui Andrei, au plantat sâmbătă 15.000 de puieți de salcâm pe 2,4 hectare. Acțiunea face parte din proiectul “România plantează pentru mâine”, prin care vor fi plantați 70.000 de copaci pe 13,5 hectare.

● În perioada 11 noiembrie – 15 decembrie 2019, pentru fiecare jucărie achiziționată de clienți din magazinele sale, Lidl donează 1 leu către Unicef România, pentru a-i susține pe copiii din comunitățile vulnerabile să aibă acces la educație incluzivă de calitate. 

● Prima bibliotecă socială din campania “Dăruieşte o lume de basm” a fost donată copiilor aflaţi în suferinţă la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului din Bucureşti. Au contribuit 4Colours, Editura Nemi, Editura Univers, Didactica Publishing House, Editura Diana. 

● De Ziua Mondială a Prematurităţii, organizaţia Salvați Copiii a dotat maternitatea din Târgovişte pentru a patra oară. În ultimii 3 ani, asociația a donat aparatură medicală în valoare totală de 68.865 de euro, la care se adaugă acum 4 monitoare de funcţii vitale donate cu sprijinul Soranei Cîrstea şi 12 injectomate în valoare de 22.953 de euro achiziţionate cu ajutorul susţinătorilor. 

● Seva, aplicația Miniprix de smart donation, a strâns 300 de donații in 3 luni. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.