Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Săptămîna aceasta pleacă la drum caravana România Fără Gluten, prin care se fac testări gratuite pentru boala celiacă și se oferă cursuri de informare despre intoleranța la gluten. Caravana face parte dintr-un program național de conștientizare derulat de ARIG și Kaufland. Ce este boala celiacă și care este traseul caravanei, aici.

● Lidl donează 1 leu programului Teach for Romania pentru fiecare produs marcat „Școala în coolori vesele” din oferta magazinului.

● KMG International va instala în rețeaua de stații Rompetrol din România cutia de donații „KindTap”, un device inovator ce permite clienților să doneze cu ajutorul cardurilor bancare contactless sau prin telefon pentru HOSPICE Casa Speranței.

● Campania #CancelCancer, inițiată de Avon şi Kaufland, a oferit în 2017 consultaţii gratuite pentru depistarea cancerului la sîn unui număr de aproximativ 1000 de femei din  8 oraşe. Anul acesta va ajunge în 20 de oraşe din România. Aici lista completă a orașelor.

● Medici și asistenți ai Spitalului Militar din Cluj și-au mutat cabinetele în Parcul Central și au oferit gratuit oamenilor consultații gratuite și lecții de prim ajutor.

● Banca Transilvania a lansat, împreună cu Fundația pentru Copii Ronald McDonald, cutiile de donație contactless.

● O tînără din Teleorman a înființat un grup pe Facebook în care prezintă cazuri ale unor copii din familii cu probleme financiare. Oamenii s-au implicat și au adus bucurie în sufletele a sute de copii, iar Cristina încearcă să strîngă de la oamenii cu suflet mare ghiozdane și rechizite pentru 200 de copii.

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.