A doua ediție a festivalului Like CNDB#1 începe la Centrul Național al Dansului București.  Spectacolele prezentate între 14 februarie și 21 martie sînt eterogene că formă și discurs, însă au ca numitor comun privirea atentă asupra oamenilor și vremurilor pe care le parcurgem, provocarea limitelor corporale și/sau identitare, amestecul dintre real și fictiv, relația directă, afectivă, nemijlocită a artistului cu publicul.

Prezentăm artiști deja cunoscuți – Florin Fieroiu, Cosmin Manolescu, Mihaela Dancs, Paul Dunca, Andreea Novac, Cristina Lilienfeld, dar și artiști tineri și producții noi, în premieră în București. La finalul fiecărui spectacol vom organiza o serie de discuții (vă veți putea nota ideile și întrebările direct în caietul festivalului), pentru că ne dorim să ne întâlnim, artiști și public, într-o atmosferă relaxată, la un pahar de vin.

După ani petrecuți în Portugalia, revine în țara Romulus Neagu. Prezentăm în cadrul festivalului Like CNDB#1 spectacolul Banco do Tempo, creat de Romulus Neagu împreună cu fiul său, Tiberiu, un spectacol despre memorie, despre creștere, despre dragoste și alte lucruri mai mult sau mai puțin serioase. A doua zi, după spectacol, organizăm un atelier gratuit pentru părinți și copii (cu vârste între 9-11 ani) ce-și propune să stimuleze legăturile creative, expresive și afective dintre aceștia

O secțiune specială o dedicăm Festivalului One World România, în cadrul căruia prezentăm spectacolul The Institute of Change (Paul Dunca) și pentru care am creat o seară cu proiecții de filme.

Despre ce se mai întâmplă în practicile creative vom vorbi după evenimentul CNDB Ocupat: Documentar (Emanuel Vasiliu).

Tot acum, în parteneriat cu Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” București, readucem în atenția publicului parcursul artistic atipic al coregrafei și dansatoarei Lizica Codreanu (cea care a revoluționat într-o carieră fulgerătoare, codurile dânsului) în evenimentul Reenacting Lizica Codreanu / discuții, proiecție de fotografii și reenactment.

Programul festivalului Like CNDB#1, 14 februarie - 21 martie 2015:
14 feb, ora 19,30 - Secvențe și profile - Florin Fieroiu (Teatrul Regină Măria Oradea)
20 feb, ora 19,30 - Banco do tempo - Romulus Neagu & Tiberius Neagu
21 feb, ora 11 - Atelier de dans contemporan pentru părinți și copiii lor (9 - 11 ani) - Romulus Neagu
22 feb, ora 19,30 - Despre tandrețe - Andreea Novac
27 feb, ora 19,30 - Nu toți sînt eroi - Cristina Lilienfeld & Smaranda Gabudeanu
28 feb, ora 19,30 - CNDB Ocupat: Documentar (proiecție și discuție) - Emanuel Vasiliu 
1 martie, ora 19,30 - Reenacting Lizica Codreanu - Liceul de Coregrafie Floria Capsali București (clasele profesorilor Doină Georgescu și Simona Paraschivu)
6 martie, ora 19,30 - seară double-bill Cristian Nanculescu: Solo în progress (creat împreună cu Nicoleta Moise) & CCO/Creație Coregrafica Originală
7 martie, ora 19 - warm-up One World Româ[email protected] - proiecții filme
8 martie, ora 19,30 - seară double-bill: Natură umană