Între 7-10 martie 2019, la Biserica Luterană din București va avea loc a șaptea ediție Jazz in Church Festival. Jazz-ul și muzica contemporană se vor auzi timp de patru zile în minunatul spațiu acustic al lăcașului de cult – un prilej de bucurie și sărbătorire a artei muzicale.

Publicul se va bucura de reîntîlnirea cu maeștrii Francouis Couturier (pian, Franța), Michele Rabbia (percuție, Italia), Anja Lechner (violoncel, Germania) care împreună cu Maria Pia de Vito, cîntăreața emblematică de jazz a Italiei – aduc în București proiectul Il Pergolese. Inspirat de genialul compozitor italian de secol XVIII – Giovanni Battista Draghi (Pergolesi), cvartetul propune o reinterpretare a muzicii lui prin stilizarea și decodarea unor fragmente preluate atît din lucrările sale instrumentale, cît și din notoriile pasaje vocale, într-o formulă de scenă îmbogățită de efecte electronice și în care glasul Mariei Pia de Vito se transformă deseori într-un instrument inegalabil, iar violoncelul Anjei Lechner preia partitura inițial scrisă vocilor.

Printre descoperiri se numără Marko Batkovic – un magician al acordeonului, pe care îl folosește într-o cheie minimalistă și de avangardă, Edmar Castaneda – un jazzman columbian care readuce harpa în prim-plan sau duo-ul de saxofon și orgă format din Rain Sultanov și Isfar Sarabski care ne vor prilejui întîlnirea cu scena de jazz din Azerbaidjan.

Devenit deja o tradiție îndrăgită de cei mici, Jazz for kids va oferi copiilor entuziasmați de arta spectacolului și anul acesta ocazia să asculte poveștile preferate cîntate în note de jazz într-o acustică perfectă.

Program:
Joi 7 martie, ora 19:
Mario Batkovic
Maria Pia De Vito / Anja Lechner / Francois Couturier / Michele Rabbia
Vineri 8 martie, ora 19:
Branka Parlic
Trygve Seim / Mats Eilertsen / Kristjan Randalu / Markku Ounaskari
Sîmbătă 9 martie, ora 11:
Jazz for kids
ora 19:
Alexandru Olteanu
Rain Sultanov / Isfar Sarabksi
Edmar Castaneda
Duminică 10 martie, ora 19:
Julie Campiche Quartet
Arild Andersen / Daniele di Bonaventura

Biletele sînt disponibile online pe entertix.ro și myticket.ro, în rețelele magazinelor Cărturești sau Carrefour. Mai multe detalii la jazz.ro.