Numele meu e Silviu Gherman și sînt scritor am scris trei cărți. Acum o lună am făcut acident cerebral dar încetîncet îmi revin. Drumul spre recuperare e greu dar mi sa spus că dacă nu scriu no să-m recuperez talentul. Mulțumesc revistei DILEMA cămi dă ocazia să vorbesc despre experiența mea. Îmi cer scuze dacă mai greșesc peici ,pecolo. Vorba lui Esenin „miam făcut o luntre în crîng / unde crește mușețelul”.

Înainte de acicdent nici num-i păsa, beam fumam umblam după femei. Acum viața mi se arată atfel. De ce nu ne dăm seama de ce avem decît atunci cînd nu mai avem? Ehei Ce n.aș da să fiu din nou zdravăn. De fumat nu mai am voie, de băut nici atîta, cu femeile nu știu ce să zic îmi atîrnă jumate de față și mă șterg tot timpul la gură cu șervețelul. Dar minteamia rămas la fel de intactă sînt același Silviu dintodeauna. Am impresia că corpul meu e o închisoaer că scînteia inteligenței e năbușită dar o să mă lupt și o să fiu din nou cel ceam fost o dată o dată.

E greu să te integrezi în social după ce ai pățit așa rușine. Prieteniii se uită la mine chiorîș și nu mănțeleg. Unii clatină din cap alții dau lacrimi și le ascund dar eu le văd nu zic nimica. Prin salon e destul de greu mă tot împiedic de lucruri. Am făcut și vînătae la picior. Norocul meu că nu am job că ar fi fost dezstru. Probabil mar fi dat afară; asta mi se pare super nedrept. Nu e ca și cum eu am vrut să fac acccident. Pur și simplu santîmplat!

Fosta mea prietenă zicea și cînd eram sănătos că sînt ratangiu. Numai decuriozitate \mi vine so întreb: acumace sînt? Dar nu mai vorbesc cu ea, ce rost are săm-i fac sînge rău? O femee bună trebuie să fie alături de tine la bine și la rău, nu? Ce eu nam fost alături de ea la rău? Nu iam plătit 1653 de euro datoria careo avea? Nici mulțumesc n-a zis. A zis că e normal ca bărbatul să aibă grije de femeie în orice situație auzi tu. Fac pauză findca m-am enervat și-m crește pulsul doamne Ferește de încă un atac.

M-am liniștyt.Ar trebui să spun că nu e totul tragic. Am dezvoltat o relație frumoasă cu o infirmieră de la spital care spunea căi plac cărțile mele. este totuși un pic jenant că sufăr de o ușoară incotninență și am pe mine un scutec, iar Sanda trebue să mă schimbe de dooori pe zi dar ea spune că nare problemă cu chestia asta. Vezi Așa trebuie să fie femeia. Poate ieseceva doamne Ajută.

Între altele eu eram și actor, mai o reclamă, mai un scurtmetraj mai o piesă de teatru. Am jucat în multe piese de tatru. Iubesc scena pentru mine nu se compară scena cu nimic. Iată singurele lucururi care miau mai rămas: scrisul și scena. Acum lucrez la un nou roman care o să fie zdrobitor este un roman politic în care pun degetul pe rană. În acelaș timp fac lobbi să joc în hAmlet la Teatrul Nașional, întrun proiect UE care integrează handicapații. Am totuș o problemă cu restul distribuției. șase au sindrom dOwn, trei sînt schizofreni de la țară și restul nici nu știu ce sînt dar mi se par execrabili. Nici regizorul nu e mai breaz. I se bălăbăne capul. (Nu știu cum se dau finanțările astea – n.a.). Eu sînt singruul cu intelect de acolo și fac tot posibilul săi trag după mine. Totuș simt un regretcă nu joc cu un maestru ca beligan d pildă.

Dacăm permit să dau un sfat sfatul meu este: nu vă bateți joc de sănătate. Dațilen colo de cărți că nu ajută la nimic ieșiț din bibliotecă și accceptați lumea Așa cume ea cu bune și cu, rele. Ce băSescu, ce poNta, ce puTin. Politica și războaiele sînt vax, dacă nu ești sănătos nu poți să te bucury de ele. Regret că nu am făcut mai multe lucruri pentru sănătateeeea me a, poate nu trebuiea să beau atîta și să pierd nopțile că uite acum dacă merg pe bivcicletă în părculeț trage dreapta și cad peo parte Cemi plăcea să merg pe bicicletă. CÎND ,mă gîndesc că sînt războaie pe lume mi se pare așa ceva superficial că nicic nu pot să exprim. Oameni ar trebuii să aibe în capulor numai sănătate de dimineață pînă seară și dsă lase naibi ucraina în pace.

În fine vreau să vorbesc despre dumNEZEU. Înainte eram ateu convins din huo biserica nu mă scoteai dar acum sînt mai catolicca papa. Nu înțeleg cum am putut să nu cred cuvînt cu cuvînt ce scrie în evanGhelii. Mi se pare acuma limpede ca lumina zilei și chiar țin un curs de exexegză biblică în fiecare sămbîtă aici la spital în careexplic ce și cum a fost cu iIIsus. Unul nu întelege cum poți să schimbi apan în vin eu îi zic ce mare lucru.Mai întreabă altulcum a putut iisdus să dea de mîncare la 20000000 de oameni cu două pîini și răspunsul este că erau pîini mari sau le-a dat numa să guste. Credința noastră ortodoxă îmidă alinare după accident și dupăcum zice părintele Haralamb de la bIserica SfIoan gură de Aur Mărturisitrorul de Mir, „suferințațio dă Dumnezeu caso ai nu ca sO dai”. Doamne strigtaam cătretine din pacostea mea și tu mai auzit spălamăvei cu isop să trăiesști miai dat lucruri bune. Mulțumesc pentru tot Doamne bine că te am că dacănici Pe tine Nu te aveam puncte puncte.

Silviu Gherman este scriitor, vocalistul trupei Mes Quins şi autorul proiectului teleschpenker.com.