Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● În doar 80 de zile de la lansarea platformei 4B a Let’s Do It Romania!, s-au trimis 737 de notificări către autorități, iar voluntarii au raportat 1540 de zone în aplicația TrashOut, dintre care au fost curățate 74. 

● Un nou traseu turistic, amenajat de voluntari: încă cinci mori de apă din Caraș Severin au fost renovate prin proiectul Salvăm Morile de Apă

● Parohiile din Brăila și Galați au reuşit să adune banii necesari şi să doneze, într-o primă fază, 350 de tablete electronice în valoare de 175.000 de lei pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură, dar care nu şi-au putut achiziţiona un astfel de dispozitiv pentru şcoala online. 

● MOL Romania și Fundația Pentru Comunitate susțin 203 proiecte și 607 tineri talentați din domeniul artelor și al sportului cu 560.000 lei, în cadrul ediției a 15-a a Programului MOL de promovare a talentelor. 

● Teatro Blu și inițiativa Microduș: copiii fac primul duș din viața lor și asistă la primul spectacol de teatru. 

● Festivalul-concurs Boovie este la a cincea ediție și s-a mutat online anul acesta. Mai multe despre inițiativa care a inspirat mii de elevi să se apuce de citit, aici

● Cum au reușit familia şi 100 de voluntari din toată ţara să strîngă 2,4 milioane de dolari, în mai puțin de un an, pentru salvarea lui Noel, micuţul din Bihor bolnav de amiotrofie spinală musculară. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.