Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Zitec pornește Caravana Regista pentru accelerarea digitalizării autorităților locale. Va promova Regista, o aplicație de registratură și management al documentelor, și va oferi consultanță gratuită pentru integrarea aplicației Ghiseul.ro

● Edenred Romania lansează un program de susținere a restaurantelor și oferă contravaloarea a 20.000 de mese gratuite în aceste localuri. 

● Swimathon București nu va mai avea loc la bazinul Dinamo, așa că „înotătorii” vor fi doar virtuali. Participînd la #SwimAtHome puteți strînge fonduri pentru 25 de proiecte înscrise, completînd o serie de provocări în social media. 

● În decursul a peste două luni de campanie, echipa restaurantului Kane – New Romanian Cuisine, cu sprijinul Mastercard și Kaufland, a pregătit și a donat 15.100 de meniuri, respectiv 45.300 porții de mîncare, cu o valoare totală de peste 100.000 de euro. 

● De Ziua Copilului, în jur de 150 de copii defavorizați au primit jucării noi, dulciuri ori hăinuțe noi via Copacul cu fapte bune

● O elevă de 17 ani care studiază la un liceu din Londra a donat Spitalului de copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti echipamente de protecţie împotriva COVID-19, valorînd 4.000 de euro, din bani strînşi cu ajutorul unui site creat de ea.  

● Relu Voicu, cel care crește proiectul Cu cărțile pe uliță și care oferă meditații copiilor din Scrioaștea, jud. Teleorman, a lansat un canal de You Tube unde urcă lecții pentru Evaluarea Națională. 

Nu uitați de formularul 230 prin care puteți să redirecționați 3,5% din impozitul pe venit către un ONG! Noul termen limită e 30 iunie 2020. Dacă nu știți cui vreți să donați, pe platforma Redirectioneaza.ro, creată de Code4Romania, găsiți o lungă listă de ONG-uri, precum și formularele tipizate. Mai mult de 18.800 de formulare au fost completate pînă acum.  

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.