Nic SÂRBU
Şotron printre stele
Nic SÂRBUPe lîngă cealaltă poveste celebră, care spune că sîntem toți praf de stele, pentru mine scara cosmică a distanțelor e cea mai impresionantă lecție din astronomie.
» Citește totHainele mici ale omenirii
Nic SÂRBUOamenii au aplicat metoda științifică încă din cele mai vechi timpuri, fără să aibă habar că așa i se spune. La început a fost observația. Adică experimentele erau făcute de natură, iar oamenii vedeau și încercau să reproducă ceea ce vedeau: chestiile ascuțite înțeapă mai bine decît cele boante. Să ne facem și noi sulițe!
» Citește totConspiraţia, de la călcîiul lui Ahile la avionul care împrăştie Viagra
Nic SÂRBUAsta cu americanii care au înscenat, cu ajutorul lui Kubrick, aventura spre Lună este doar cea mai celebră dintre teoriile abracadabrante care ne înconjoară. Absolut orice eveniment mai senzaţional poate fi (şi este!) explicat printr-o conspiraţie: farfuriile zburătoare, moartea lui Kennedy sau a prinţesei Diana, 11 septembrie…
» Citește totLumina vie
Nic SÂRBU„Să fie lumină!“ a spus Omul (peşterilor, din Antichitate, din secolul XXI) şi tot ce-a reuşit să facă a fost căldură. Focul, lumînările, lămpile cu gaz, becul electric – toate generează lejer mai multă căldură decît lumină. E drept, în ultima parte a istoriei, ne-am deşteptat şi am inventat lampa cu fluorescenţă.
» Citește tot