Luca ISTODOR
Dincolo de masculin și feminin
Luca ISTODORUnii dintre noi se „joacă“ cu genul, așa cum fac performerii de drag (travesti). Unii se identifică cu genul atribuit la naștere, însă resping strictețea normelor de gen.
» Citește totPrivind gunoaiele
Luca ISTODORPoate că primul pas în a realiza cîte tone de gunoaie producem, cît de important e să ne gîndim la gunoi și cum planeta e din ce în ce mai acoperită de gunoaie, este să ne uităm. Consumul excesiv și producerea, la scara la care se întîmpl
» Citește totTurist în Guyana și Surinam
Luca ISTODORMîncarea guyaneză, combinația dintre atîtea tipuri de mîncăruri de diverse origini, reprezintă și cultura din Guyana și Surinam, unde oamenii se mîndresc cu cît de diverși sînt, din punct de vedere etnic. În Guyana, grupurile principale sînt guyanezii de origine indiană
» Citește totCîteva întrebări despre Guyana
Luca ISTODORDoi prieteni cu care eram, amîndoi băieți, mergeau pe stradă ținîndu-se în brațe și o mașină de poliție s-a oprit pe lîngă noi. Am înghețat puțin, dar tot ce au făcut a fost să întrebe „Everything all right?“ și să meargă mai departe.
» Citește totCălătorind prin lume, cu Tinder-ul deschis
Luca ISTODORMama nu a fost fericită să audă răspunsul „îl știu de pe Tinder“. Replica ei imediată era „ai grijă să nu întîlnești pe cineva periculos, fiindcă nu îi cunoști pe băieții ăștia“.
» Citește totNepoţi queer, bunici (ne)înţelegători
Luca ISTODORLegăturile dintre nepoți queer și bunici pot exista.
» Citește totEducaţie LGBT, de la copil la părinte
Luca ISTODOREu am crescut știind că a fi gay e acceptabil. M-am născut (simbolic?) în 1996 – anul cînd s-au legalizat relațiile între persoane de același sex în România.
» Citește totArticol simetric despre aplicaţii în străinătate
Luca ISTODORLegat de aplicatul la facultăţi în străinătate, cel mai groaznic lucru e aşteptarea. Dacă la o facultate în România aştepţi cîteva zile pînă să vină rezultatul examenului de admitere (dacă e cazul), în SUA sau în Anglia, unde am dat eu, aştepţi cîteva luni.
» Citește totDepre AVATAR şi alte 25 de filme
Luca ISTODORAvatar, evenimentul cinematografic al secolului, a fost o *** (adică ceva nereuşit), faţă de aşteptările tuturor (ale mele cel puţin). Există imagini impresionante pentru care filmul merită văzut (dar în cinema!). Critica pe care o consider eu cea mai potrivită: „o masă indigestă de clişee care durează vreo trei ore“ (John Podhoretz). Filmul este plictisitor. Acţiunea… nu numai că nu mi-a satisfăcut aşteptările, dar devine *** (adică plictisitoare), iar cîteodată îmi venea să rîd de anumite scene (bine că îmi venea să rîd, că altfel adormeam (Regizor: James Cameron. Filmul a luat toate tipurile de premii posibile, dar nu şi Oscarul) Nota: 7/10.
» Citește tot