Ioana TAMAŞ
Sponsorizarea în cultură - un drum cu sens unic
Ioana TAMAŞSponsorizarea se poate rezuma ca un act de vînzare a unei proprietăţi, deţinute de organizaţia de cultură, către compania compatibilă cu profilul său şi interesată de oferta propusă. Raţiunile întotdeauna vor gravita în jurul comunicării de brand şi a consolidării business-ului.
» Citește totEliberați căile de acces
Ioana TAMAŞStudiul de caz central pentrul textul și montarea Gianinei Cărbunariu a fost comuna Pungești și miscarea de rezistență creată de localnici împotriva companiei Chevron, protejată de autoritățile statului. Totul a fost documentat, construit prin interviuri, muncă de teren și depășirea perimetrului artistic.
» Citește totLa un braţ distanţă de Ministerul Culturii
Ioana TAMAŞNu aş vorbi despre principiul arm’s length dacă nu aş şti cît de puţin vehiculat este în România, ce parcurs glorios a avut în jurul lumii şi în ce punct ne aflăm astăzi cu Administraţia Fondului Cultural Naţional.
» Citește totPolitica culturală: istoria unui concept
Ioana TAMAŞCă un Minister al Culturii e responsabil de politica culturală a unei ţări intră în categoria „toată lumea ştie că...“ Aşa s-a şi născut politica culturală, de fapt: prin desprinderea artelor de structurile cu valenţe în primul rînd educaţionale şi poziţionarea lor în departamente sau instituţii de sine stătătoare, sub oblăduirea statului.
» Citește totUltimele opinii despre teatru
Ioana TAMAŞArtele par să se descurce și singure, fără ajutorul statului.
» Citește totPiața de artă din România. Artistul – interviu cu Florica PREVENDA
Ioana TAMAŞFlorica Prevenda este un artist atipic.
» Citește totDespre artiştii tineri şi filozofia unui festival - interviu cu Razvan POPOVICI
Ioana TAMAŞ"Dacă Răzvan Popovici nu ar fi fost crescut și educat în Germania, festivalul nu ar fi avut un nivel atît de înalt. Se vede că e occidental", mi-a spus o doamna absolut remarcabilă la concertul de deschidere SoNoRo de la Palatul Controceni.
» Citește totCostul artistic al politicilor culturale – cazul artelor vizuale după 1989
Ioana TAMAŞAnunțat ca „o lucrare de pionierat”, drept „primul studiu care face un bilanț al evoluției artei românești după 1989”, X:20 se poziționează în șirul analizelor retrospective a celor două decenii și mai bine scurse de la momentul ’90.
» Citește totManagementul instituțiilor publice de cultură în defavoarea managerilor culturali (partea a II-a)
Ioana TAMAŞContinuînd articolul privind managementul instituțiilor publice de cultură, așa cum se înfățișează el după modificările din vara anului 2013, reiau inventarierea celor mai importante prevederi, exact de unde am rămas
» Citește totManagementul instituțiilor în defavoarea managerilor culturali
Ioana TAMAŞÎn vara acestui an au fost propuse și adoptate modificări ale cadrului de desfășurare a managementului instituțiilor publice de cultură din România. Proiectul de Ordonanță de Urgență nu a făcut mare vîlvă în sectorul cultural, ci a trecut mai degrabă neobservat, ca și cum nu ar fi fost de interes decît pentru cei din conducere.
» Citește tot