Andrei CHIŞCU
Despre secret și rușine
Andrei CHIŞCUSecretul este întîlnit și face parte din mecanismul de control al victimei în abuzul sexual al copilului. Statistic, în peste 70% din cazuri, agresorul este o persoană pe care copilul o cunoaște, foarte frecvent o rudă a sa, din cercul apropiat și foarte
» Citește totManea şi Oprea – respect de cartier
Andrei CHIŞCU„Păi, ce facem, dom’le… hoț pe hoț se fură…?!“
» Citește totFrica de necunoscut
Andrei CHIŞCUMulți dintre părinți pot observa prezența inhibiției comportamentale în reacțiile de ascundere în spatele fustei sau pantalonilor mamei sau tatălui cînd aceștia se întîlnesc cu o persoană necunoscută copilului, cu care părintele se oprește să stea de vorbă.
» Citește totCe ne mai emoţionează astăzi?
Andrei CHIŞCUCeva din lumea băieților (în cartier) și din lumea sportului (făcînd scrimă, participam deseori la concursuri) m-au învățat repede că e rău să-ți fie frică, reprezintă un semn de slăbiciune. Atît de rău, încît am fost nevoit să accept provocarea unui coleg de a ne bate, deși îmi era frică și nu aveam nici o șansă, doar pentru a nu-i arăta, lui și celorlalți, asta.
» Citește totAmintiri din copilăria mea
Andrei CHIŞCUÎn perspectiva unui trecut recent atît de dureros, este îngrijorătoare tendința de modificare a Constituției pentru redefinirea familiei și nerăbdarea oamenilor politici de a instrumentaliza un astfel de subiect.
» Citește totÎn pielea altuia
Andrei CHIŞCUE interesant de menționat că în ediția din 1984 a Dicționarului Explicativ al Limbii Române, editat de Academia Republicii Socialiste România, cuvîntul „empatie“ nu se regăsește.
» Citește tot