Stela GIURGEANU

Stela Giurgeanu (n. la Bucureşti, în 1977) este absolventă a Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Spiru Haret. Reporter pe teme sociale la Dilema din 2001, redactor la Dilema veche din 2005.

Stela GIURGEANU | DilemaBlog

De ce sînt restanţieră?

 
 

Am observat că, dacă depun declaraţiile după deadline, la ANAF nu mai sînt cozi, e linişte, iar angajaţii sînt politicoşi, te ajută (chiar dacă eşti imbecil) şi o fac cu surîsul pe buze. Aşa că, da, prefer să plătesc o amendă ca să fiu tratată în mod civilizat.

citiţi

Stela GIURGEANU | Omul potrivit la locul de muncă potrivit

Angaja-m-aş şi n-am cui

 
 

Piața muncii a devenit astfel un soi de cîmp de luptă pe care angajatorii și cei dornici de angajare par a fi două echipe adverse care, în loc să stea la aceeași masă și să găsească soluții, preferă să arunce pisica moartă dintr-o curte în alta.

citiţi

Stela GIURGEANU | La faţa timpului

O sărbătoare a binelui: ONGFest

 
 

Inovarea civică se referă astfel la găsirea instrumentelor necesare pentru a te implica şi a schimba răul în bine, iar toate aceste instrumente pornesc de la acelaşi concept: „împreună“. Fie că ne referim la ONG-uri, instituţii publice, companii sau cetăţeni. 

citiţi

Stela GIURGEANU | La faţa timpului

Christian Dior: dependenţa de frumos

 
 

Am o pasiune „păcătoasă“: parfumurile. Spun păcătoasă pentru că nu este o pasiune tocmai ieftină, iar cînd descopăr un nou parfum, a cărui poveste mă incită, iar alchimia lui mă fascinează, raţiunea financiară va ceda cu siguranţă în faţa dorinţei febrile de a-l avea. 

citiţi

Stela GIURGEANU | Presa şi presiunea

Cum mai înţelegem presa

 
 

Acum cîteva zile am primit un telefon de la instalatorul meu. Același care, altădată, în timp ce-mi meșterea prin casă, îmi spunea că „presa de la noi e vîndută“ și că „toți jurnaliștii“ sîntem, de fapt, niște servitori ai „ăluia“ care dă bani mai mulți.

citiţi

Stela GIURGEANU | Un regat pentru un Shakespeare

„Teatrul e arta cea mai perisabilă“ - interviu cu Ion CARAMITRU

 
 

Cred că cea mai frumoasă limbă de teatru este engleza. Nu doar pentru că Shakespeare a scris în engleză, ci şi pentru că sonoritatea, muzicalitatea şi alternanţa de consoane şi vocale ale acestei limbi se potrivesc minunat teatrului.

citiţi

Stela GIURGEANU | Presa şi presiunea

Starea presei în lume

 
 

Nu doar în România mass-media are probleme. Nu doar în ţara noastră se încalcă libertatea presei sau sînt ameninţaţi jurnaliştii. Din articolele partenerilor din diferite ţări participante la proiect, putem trage o concluzie nu foarte roză. 

citiţi

Stela GIURGEANU | DilemaBlog

Cu ţopii la teatru

 
 

Eu mă uit la haina care zace peste mine. N-am smartphone. Dacă aş fi avut ce butona, probabil n-aş fi băgat de seamă că peste mine a fost aruncată o haină. O iau cu două degete şi o îndes, ostentativ, pe lîngă mînerul fotoliului. O mototolesc cerîndu-mi, în gînd, scuze de la ea. De la haină. Stăpîna ei nu observă.

citiţi

Stela GIURGEANU | Presa şi presiunea

Gestul Oanei Stancu şi credibilitatea jurnalismului – interviu cu Cristina GUSETH

 
 

În acest caz s-a coborît o treaptă pe care nu o bănuiai că există. Dar se pare că de fiecare dată acest gen de pseudojurnalişti mai găsesc o treaptă, reuşesc să mai coboare încă una. 

citiţi

Stela GIURGEANU | Presa şi presiunea

Mărul discordiei şi libertatea presei

 
 

În ultimele zile, conceptul de libertate a presei a fost pus pe tapet, vehement. Angajaţii televiziunilor din trustul Intact, somate de către ANAF, în baza unor decizii juridice, să evacueze sediile din care emit, au ridicat imediat stindardul nobil al libertăţii presei, o libertate în care mai mult de jumătate dintre români nu cred

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI