Numai pentru abonati

Radu COSAŞU | Din vieaţa unui extremist de centru...

Columbo și poliția noastră

Locotenentul Columbo a apărut de-ajuns de straniu în sîmbetele noastre ante-decembriste, după Sfîntul, Mannix şi Kojak. Şi la el era „cu crime“, dar fără revolvere; nu se trăgea, nu aveau loc bătăi; parodiind uşor o formulă solemnă a literaturii noastre, la el chiar se putea spune că biruia gîndul.

 

3 comentarii 6328 vizualizări
Aparut in Dilema veche, nr. 386, 7 - 13 iulie 2011

eu mi-as pune intrebarea

da' americanii de ce-au dat drumul la productia serialului?... ca nu numai la noi pe vremea lu' ceasca functiona skepsisul politic...

sa fi fost si ei porniti impotriva intelectualitatii putrede?... daca da, neindoielnic ca america a pierdut un mare admirator, in '89, ceea ce n-ar fi chiar o surpriza...

Recunosc...

... ca la vremea respectiva nu mi-am pus problema de ce 'se da', m-am bucurat numai ca se transmitea. Dar motivatia - face parte din categoria lucrurilor care nu trebuie uitate. Din pacate cei care nu trebuie sa uite (sau ar trebui sa cunoasca ceva mai mult din istoria aceea intunecata) nu cred ca citesc prea mult Dilema.

O subtitlitate la care nu m-as fi asteptat din partea regimului, interesant (trist, dar interesant).

Multumim pentru informatie!

Ceausecu si Colombo

La Europa Libera sau Vocea Americii (nu mai tin minte care dintre ele) am auzit urmatoarea poveste.
Peter Fakck s-a pomenit cu o vizita neobisnuita. Un roman, probabil ofiter de securitate, care l-a rugat sa-i ateste numarul de episoade din serialul "Colombo". Cererea era necesara pentru a-i dovedi lui Ceausescu ca s-au dat toate episoadele la TV.
Ceausescu, mare iubitor al serialui era nemultumit ca se terminasera.

Adăugaţi comentariu

Pentru a putea adăuga un comentariu trebuie să vă conectaţi. Dacă nu aveţi înca un cont, îl puteţi crea acum. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

CONECTARE    CREAŢI-VĂ CONT

PUBLICITATE

 

Cristina COMANDAŞU

Extraordinarul Daniel Barenboim

Extraordinarul Daniel Barenboim

Din fericire, am avut ocazia să-l vedem de mai multe ori la București pe extraordinarul pianist și dirijor Daniel Barenboim; la 73 ani, Daniel Barenboim pare neobosit și veșnic tînăr – proiectele sînt multe și împlinirile pe măsură. 

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● „Teneși, diverse culori, la prețuri incredibile“ – mă îmbie un anunț publicitar. Nu pot să spun decît că sportul alb, oricît de colorat ar fi, se numește tenis. Iar încălțările, oricît de ieftine, se numesc teniși. (M. M.)

● Din discuţiile aberante din viaţa de toate zilele. O doamnă mi-a povestit cum vecinul ei îi ţinea socoteala de cîte ori trăgea apa de la WC noaptea; o alta – cum n‑a plecat ea să lucreze un timp în străinătate pentru că n‑au lăsat-o băieţii ei, care au în jur de 30 de ani, pentru că n-ar mai fi avut cine să le gătească. (I. P.)

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI