Numai pentru abonati

Radu COSAŞU | Din vieaţa unui extremist de centru...

Columbo și poliția noastră

Locotenentul Columbo a apărut de-ajuns de straniu în sîmbetele noastre ante-decembriste, după Sfîntul, Mannix şi Kojak. Şi la el era „cu crime“, dar fără revolvere; nu se trăgea, nu aveau loc bătăi; parodiind uşor o formulă solemnă a literaturii noastre, la el chiar se putea spune că biruia gîndul.

 

3 comentarii 6338 vizualizări
Aparut in Dilema veche, nr. 386, 7 - 13 iulie 2011

eu mi-as pune intrebarea

da' americanii de ce-au dat drumul la productia serialului?... ca nu numai la noi pe vremea lu' ceasca functiona skepsisul politic...

sa fi fost si ei porniti impotriva intelectualitatii putrede?... daca da, neindoielnic ca america a pierdut un mare admirator, in '89, ceea ce n-ar fi chiar o surpriza...

Recunosc...

... ca la vremea respectiva nu mi-am pus problema de ce 'se da', m-am bucurat numai ca se transmitea. Dar motivatia - face parte din categoria lucrurilor care nu trebuie uitate. Din pacate cei care nu trebuie sa uite (sau ar trebui sa cunoasca ceva mai mult din istoria aceea intunecata) nu cred ca citesc prea mult Dilema.

O subtitlitate la care nu m-as fi asteptat din partea regimului, interesant (trist, dar interesant).

Multumim pentru informatie!

Ceausecu si Colombo

La Europa Libera sau Vocea Americii (nu mai tin minte care dintre ele) am auzit urmatoarea poveste.
Peter Fakck s-a pomenit cu o vizita neobisnuita. Un roman, probabil ofiter de securitate, care l-a rugat sa-i ateste numarul de episoade din serialul "Colombo". Cererea era necesara pentru a-i dovedi lui Ceausescu ca s-au dat toate episoadele la TV.
Ceausescu, mare iubitor al serialui era nemultumit ca se terminasera.

Adăugaţi comentariu

Pentru a putea adăuga un comentariu trebuie să vă conectaţi. Dacă nu aveţi înca un cont, îl puteţi crea acum. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

CONECTARE    CREAŢI-VĂ CONT

PUBLICITATE

 

Biblioteca Publică din New York

Te poți plimba în voie prin clădirea uriașă pentru a te convinge că Paradisul chiar e o bibliotecă. Mai mult decît atît, e un loc unde poți lucra sau studia, chiar dacă nu ai abonament. Te legitimezi, intri și poți petrece cîteva ore bune în compania cărților sau, pur și simplu, scriind în liniște. 

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● Nu departe de blocul meu, un băiat uşor zdrenţăros mi-a cerut bani în felul următor: „Daţi-mi şi mie ceva, că de două ore caut în gunoaie şi nu găsesc nimic“ (I. P.)

● Am primit un e-mail de la „Teneși Sport“ cu titlul „Elimină mirosurile neplăcute din frigider cu 1 leu“. Cine și-o fi ținînd „teneșii“ în frigider?! (C. Ș.)

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI