Radu NAUM | un sport la Răsărit

Un sport la Răsărit

Motorul ascuns în bicicletă e mai bun decît dopajul?

Evident. Ai şansa să nu mori din cauza lui, excepţie cazul în care nu mai poţi stăpîni pîrdalnicul de motoraş şi te aruncă în vreo prăpastie. Pe de altă parte, există o formă de deces garantată, aceea cauzată de ruşine. Dom’le, e jenant! Dacă îţi bagi în venă nişte chestii, măcar alea nu se văd, nu se aud, nu stau să-ţi amintească secundă de secundă (asta dacă n-ai o conştiinţă din clasa Maicii Tereza) că nu eşti tu cel care împinge pedalele. Senzaţia de intrat în pămînt e atît de mare, încît domnişoara care va rămîne în istorie ca prima prinsă în flagrant, Fem­ke Van den Driessche, a inventat repede o povestioară atît de stupidă încît va rezista şi ea, la pachet cu distinsa, în memoria colectivă a sportului. Belgianca a pretins că înainte de cursa cu pricina pedalase alături de un prieten care, la finalul antrenamentului, şi-a lăsat motobicicleta lîngă autocarul echipei, iar mecanicii au confundat-o şi i-au dat-o să concureze cu ea. V-am spus-o pentru că e prea tare. Deci, nu. Penibilul loveşte letal. Dintre două rele îl prefer pe cel clasic, mai ales că există limite impuse de frica de a face copii cu două capete. Ceea ce, scuze, în cazul unora ar fi poate de mare folos, dată fiind cantitatea de materie cenuşie pe care o adăposteşte unul singur.

 


0 comentarii 397 vizualizări
Aparut in Dilema veche, nr. 625, 11-17 februarie 2016

Adăugaţi comentariu

Pentru a putea adăuga un comentariu trebuie să vă conectaţi. Dacă nu aveţi înca un cont, îl puteţi crea acum. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

CONECTARE    CREAŢI-VĂ CONT

PUBLICITATE

 

Cristina COMANDAŞU

Extraordinarul Daniel Barenboim

Extraordinarul Daniel Barenboim

Din fericire, am avut ocazia să-l vedem de mai multe ori la București pe extraordinarul pianist și dirijor Daniel Barenboim; la 73 ani, Daniel Barenboim pare neobosit și veșnic tînăr – proiectele sînt multe și împlinirile pe măsură. 

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● „Teneși, diverse culori, la prețuri incredibile“ – mă îmbie un anunț publicitar. Nu pot să spun decît că sportul alb, oricît de colorat ar fi, se numește tenis. Iar încălțările, oricît de ieftine, se numesc teniși. (M. M.)

● Din discuţiile aberante din viaţa de toate zilele. O doamnă mi-a povestit cum vecinul ei îi ţinea socoteala de cîte ori trăgea apa de la WC noaptea; o alta – cum n‑a plecat ea să lucreze un timp în străinătate pentru că n‑au lăsat-o băieţii ei, care au în jur de 30 de ani, pentru că n-ar mai fi avut cine să le gătească. (I. P.)

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI