Numai pentru abonati

Andrei PLEŞU | nici aşa, nici altminteri

Din străinătate

Sînt vicios. Nu mă pot abţine să nu arunc zilnic un ochi obosit asupra presei româneşti, să zgîndăresc, pe Internet, colbul ţărişoarei. În locul în care mă aflu e linişte. Nu e paradisul: sînt şi aici lupte politice, dezbateri despre moneda europeană, despre falimentul grecesc, despre psihologia şi nevoile bătrînilor care sfîrşesc la azil.

 

1 comentariu 6923 vizualizări
Aparut in Dilema veche, nr. 435, 14-20 iunie 2012

"glorioşi şi cvasi-anonimi membri ai Academiei"

Exact, cu "subiect şi predicat" cum se mai spune pe la televizii, la cine v-aţi gândit, domnule Pleşu? Cumva, la domnul Constantin Barbu? Căci, vorba aia, Academia e mare, dom'le! Acum, nu vă supăraţi pe "Românica" nostră, dar despre domnul Liiceanu, când vine vorba de prestanţa lui intelectuală nu putem să spunem decât un lucru : Domnul Liiceanu este un intelectual important al României a cărui valoare intelectuală este argumentată de faptul că a fost un puternic susţinător al celui mai slab preşedinte pe care l-a avut România, în toată istoria ei. Al'ceva ce chichirez-mandeac ne oferă acest domn, proprietarul unei edituri care vă tipăreşte orice carte? Cât despre frustrările d-stră mondene ce să mai zicem? Fiecare cu frustrările lui. Bucuroşi le-om duce toate ... Numai că, dacă la noi, frustrările le spălăm în înjurături şi "beutură", la 'mneavoastră, frustrările "ie" ca termitele, rod fără zgomot până la esenţă. Mai acum vreo 12-13 ani, când a "explodat" internetul în forumuri şi blog-uri, v-aţi defulat, azvârlind asupra noastră valuri acide de "luat în tărbacă" a forumiştilor şi blog-heriştilor căci îşi permit să se exprime liber, după cum îi duc tărtăcuţele şi nu se înregimentează în structuri, găşti, cercuri, grupări, care să se aciuiască în jurul unor "nume", "celebre", şi să se comporte, nu bownian, ci "pe felie" urmând comenzile mai mult sau mai puţin intelectuale ale unei vedete al show-lui superb şi anonim, "Altfel" ! La fel v-aţi oţărât şi împotriva lui Dan Diaconescu pe care l-aţi murdărit cu "noroi intelectual", după ce v-aţi prefăcut că aţi uitat când scriaţi în nu'şce editorial pierdut în uitare, că vă petreceţi nopţile, până în zorii dimineţii cu un canal tv care vă ţine treaz ... Citindu-vă noile frustrări, am înţeles şi mai bine spusele Ap. Luca : „Greu îţi este să loveşti în ţepuşă cu piciorul”.

Adăugaţi comentariu

Pentru a putea adăuga un comentariu trebuie să vă conectaţi. Dacă nu aveţi înca un cont, îl puteţi crea acum. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

CONECTARE    CREAŢI-VĂ CONT

PUBLICITATE

 

Cristina COMANDAŞU

Extraordinarul Daniel Barenboim

Extraordinarul Daniel Barenboim

Din fericire, am avut ocazia să-l vedem de mai multe ori la București pe extraordinarul pianist și dirijor Daniel Barenboim; la 73 ani, Daniel Barenboim pare neobosit și veșnic tînăr – proiectele sînt multe și împlinirile pe măsură. 

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● „Teneși, diverse culori, la prețuri incredibile“ – mă îmbie un anunț publicitar. Nu pot să spun decît că sportul alb, oricît de colorat ar fi, se numește tenis. Iar încălțările, oricît de ieftine, se numesc teniși. (M. M.)

● Din discuţiile aberante din viaţa de toate zilele. O doamnă mi-a povestit cum vecinul ei îi ţinea socoteala de cîte ori trăgea apa de la WC noaptea; o alta – cum n‑a plecat ea să lucreze un timp în străinătate pentru că n‑au lăsat-o băieţii ei, care au în jur de 30 de ani, pentru că n-ar mai fi avut cine să le gătească. (I. P.)

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI