Notă informativă a sursei "Şmecheru"

Publicat în Dilema Veche nr. 463 din 27 decembrie 2012 - 3 ianuarie 2013
Notă informativă a sursei "Şmecheru" jpeg

- Strict secret -

Vă informez cu respect că totul a început în barul de la parterul hotelului Double Tree din capitala americană, Washington DC. Aici am întreţinut comentarii de natură politică cu Anghel Adrian, candidatul organizaţiei numite Uniunea Social Liberală la alegerile tovărăşeşti din ţara noastră, Republica Socialistă România. Afirmaţiile instigatoare la adresa tovarăşului Băsescu Traian au fost făcute de către tovarăşul Anghel Adrian într-un cadru foarte limitat, deoarece la întîlnirea de propagandă electorală din bar nu au fost prezente decît 5 (cinci) persoane, asta incluzînd candidatul, un organizator, pe mine, care m-am prezentat ca publicist, şi alte două femei din rîndul cetăţenilor români care au trădat ţara locuind acum în Statele Unite, în zona capitalei americane.

Am remarcat că sus-numitul Anghel Adrian s-a prezentat ca o victimă a organelor de securitate ale statului din anii 1980 şi a reliefat că are dublă-cetăţenie, română şi americană. În acelaşi timp, candidatul la postul de ales al poporului nostru care trăieşte în afara graniţelor patriei s-a arătat decepţionat că nu a venit mai multă lume la reuniunea de promovare a valorilor socialiste şi de convingere a obştii pentru votul care a urmat.

În plus, acest om a făcut insinuări negative şi în privinţa realizărilor tovarăşului Boc Emil şi ale tovarăşei Udrea Elena Gabriela.

Întîlnirea cu tovarăşul Anghel Adrian, desfăşurată în seara de 6 decembrie, la ora 18, în barul hotelului Double Tree, a durat o oră şi ceva, timp în care eu am consumat o bere neagră marca Guinness care a costat 7 dolari cu tot cu bacşiş şi am mîncat un fel de sărăţele oferite gratuit de către local.

În nume personal, aş vrea să remarc că el a fost singurul care a vizitat urbea de unde sînt emanate ideile imperialismului sălbatic. Reprezentanţi din cealaltă organizaţie muncitorească, Alianţa România Dreaptă, nu au venit pentru a face propagandă printre noi. Foarte urît, aş putea spune, dacă îmi este permis să mă exprim într-un astfel de limbaj.

Declar că, din cîte ştiu, evenimentul de agitaţie patriotică din localul amintit a fost şi unicul de acest fel petrecut în zonă.

Vă informez că votul din 9 decembrie pentru alegerile populare din republica noastră socialistă s-a desfăşurat în Washington DC la sediul ambasadei.

Reprezentanţa şi-a deschis uşile pentru alegători la ora 7 dimineaţa. Am remarcat că, la numai cîteva minute după aceea, primul român, Forţu Ion, a venit să voteze. Rupt de glia noastră de vreo zece ani, el mi-a spus într-o discuţie că e prima dată cînd îşi exercită dreptul de vot în SUA. Vă raportez şi ce l-a împins la acest gest: „După cum văd eu, evenimentele din ultimul an s-au reîntors oarecum la începutul anilor ’90“. Subliniez că acestea au fost exact cuvintele folosite de persoana în cauză.

Am sesizat şi alte afirmaţii răuvoitoare la adresa situaţiei din R.S.R. E cazul lui Maghiar Nicoleta, însoţită la vot de soţul ei, Maghiar Tiberius. Am auzit-o pe Maghiar Nicoleta spunînd la ieşirea din ambasadă că: „Trebuie o schimbare. Gata. Bate vîntul schimbării şi e cazul. Trebuie să ne deplasăm într-o altă eră, altă epocă. Trebuie oameni tineri, oameni noi, care să dorească să facă ceva pentru România“. Maghiar Nicoleta era întărîtată în aceste defăimări de către soţul ei. A prezentat aceste îndemnuri sub pretextul că este înflăcărată de un puternic simţămînt naţional. În opinia mea, organele de securitate ar trebui să îşi sporească vigilenţa în privinţa acestei familii, ţinînd cont că poartă numele de Maghiar.

Cea mai periculoasă mi s-a părut afirmaţia unui alt român prezent la procesul de consultare a poporului român. El s-a prezentat ca numindu-se „Mircea Blaha Octavian“. Pe acesta l-am surprins spunînd că a venit să voteze „pentru evitarea unei dictaturi“.

Cred că „Mircea Blaha Octavian“ nu poate fi decît ceea ce serviicile imperialisto-capitaliste de propagandă deşănţată numesc „disident“.

Ţin să vă mai aduc la cunoştinţă că am remarcat cu neplăcută surprindere că, în timpul procesului de vot de la ambasada României, la numai cîteva zeci de metri de clădire avea loc un protest la adresa conducătorilor dintr-o ţară prietenă, Republica Socialistă Vietnam. Zeci de persoane care se prezentau de origine vietnameză scandau sloganuri în limba lor, în faţa ambasadei acestei ţări, alternate cu expresii înjositoare în limba engleză la adresa regimului comunist din R.S. Vietnam. De exemplu, i-am auzit scandînd „Freedom for Vietnam“ sau „Down with Vietnamese communists“. Unul dintre ei se plîngea că nu există alegeri libere în ţara lor. Eu i-am arătat imediat că aşa ceva nu poate fi adevărat, căci în republica noastră, tot socialistă, există alegeri libere.

Fireşte, am ignorat cît am putut banda de instigatori şi nu m-am mai antrenat în nici o altă discuţie cu caracter politic, cu aceşti duşmani ai proletariatului.

Declar că procesul-verbal întocmit de membrii secţiei de votare din Washington DC arată că, în ziua de 9 decembrie, au votat aici 142 de români. Cele mai multe voturi la această secţie au strîns reprezentanţii mişcării muncitoreşti Alianţa România Dreaptă.

Nu aş vrea să închei fără a vă ruga să îmi comunicaţi un răspuns la o întrebare ivită din următoarea situaţie:

Seara, înainte de închiderea urnelor, am încercat să mai obţin o declaraţie de la o familie de bătrînei veniţi la votat pe ultima sută de metri. Cînd m-am prezentat drept ziarist pentru publicaţia Dilema veche, bătrînelul mi-a spus răstit: „Aaa, de la şmecherii ăia?!“. Nu a vrut să vorbească cu mine.

Tovarăşe maior, nu înţeleg, sîntem mai mulţi cu numele de cod „Şmecheru“? 

Sursa Şmecheru 

Foto: G. Rechiţeanu

header piese jpg
Sfaturi pentru conducătorii care apreciază piese auto online de calitate și serviciile unor profesioniști
Achiziționarea de piese auto online poate fi o modalitate convenabilă și eficientă de a-ți repara sau întreține mașina.
masa de paste jpg
Cum să aranjezi o masă festivă perfectă: trei sfaturi utile
Nu mai este mult până la sărbătorile de Paște. Chiar dacă poate părea cam devreme să începi pregătirile de sărbătoare, poți începe planificarea de pe acum dacă vrei să-ți impresionezi invitații.
caine in vacanta jpg
Cum să îți pregătești câinele pentru călătorii: 6 sfaturi pentru o vacanță fără probleme
Te pregătești să pleci în prima vacanță alături de câinele tău? Experiența de a pleca într-o călătorie cu cel mai bun prieten al tău poate fi una inedită, care te va încărca cu amintiri plăcute.
image png
Lumea în care trăim
Trăim ceea ce poartă numele de „marea epuizare”.
image png
Flori, lumi și profesoare
Flori le-am dus de cîte ori am avut ocazia, la propriu sau la figurat.
image png
Cît de puțin ne lipsește...
Zic alți psihologi: nu pierde copilul interior, „accesează-l”, joacă-te, have fun! Aiurea!
image png
Zoe, fii feminină!
În prezent, cînd vorbim despre feminism, nu ne mai raportăm la structura rațională a lui Beauvoir, ci la extremismele de tipul Solanas.
p 20 Aleksei Navalnîi WC jpg
O întrebare greu de ocolit
Pentru noi, astăzi, răul şi suferinţa nu sînt doar mari teme teoretice. Nici nu se limitează la experienţa lor privată.
image png
Tîlcuirile tradiției isihaste
O luminoasă excepție de la această triumfală decadență e de găsit în lucrarea Părintelui Agapie Corbu.
1038 21a centrul comunitar din Chiojdu, 2023 jpg
Arhitectura interesului public
Arhitectura interesului public reprezintă o dezvoltare rizomatică orizontală la nivel local.
p 24 M Plesu jpg
Cu ochii-n 3,14
Un preot din Spania, împreună cu partenerul său, au fost arestați pentru că ar fi făcut trafic cu Viagra.
image png
Pe ce te bazezi?
Pe măsură ce avansez în vîrstă, tind să cred că ceea ce numim intuiție se bazează pe experiența noastră de viață.
image png
De primăvară
Florile înșiruite mai sus se vindeau pe stradă, din loc în loc, înveselind-o. Schimbînd-o.
image png
Școli private, școli de fițe?
Nu se schimbase nimic, eram din nou o guvernantă „creativă”.
p 20 Valentina Covaci jpeg
Cum vorbim despre Dumnezeu
Merită să explorăm ce spune asta despre societatea noastră și despre discursul public din România.
image png
Călătorii în istoria cultului
A doua carte este o monografie asupra unui obiect liturgic esențial, pe care doar slujitorii îl pot vedea în altar: Antimisul. Origine, istorie, sfințire (Editura Basilica, 2023).
p 21 Geneva WC jpg
Nostalgii helvete
Job-ul (le petit boulot) pe care mi l-am dorit cel mai mult a fost cel de asistent plimbat căței genevezi.
p 24 M  Chivu 2 jpg
Cu ochii-n 3,14
● Un gunoier își dirijează colegul de la volanul autospecialei: „Dă-i, dă-i, dă-i! / Dă-i, că merge, dă-i!”. O versificație relativ salubră. (M. P.)
image png
Acceptăm prinți!
Termenul „sindromul Cenușăreasa” a fost folosit pentru prima dată de dr. Peter K. Lewin într-o scrisoare către Canadian Medical Association Journal, în 1976.
image png
Mama și tarabele
Mama, deși avea gusturi mai nobile și, atunci cînd se juca, îi plăcea să se joace mai luxos, înțelegea și nevoia mea de kitsch-ul nu chiar dulce, ci simpatic.
image png
Tramvaie
Timpul de așteptare e afișat electronic și calculat la secundă.
image png
După 20 de ani: cît ne-a schimbat Facebook viețile?
În 2020, Facebook anunța că nu va verifica reclamele politicienilor pe platformele sale, permițînd astfel și publicarea informațiilor false.
p 20 WC jpg
Proba gustului
Se susţine şi în Vechiul Testament, şi în Noul Testament, spunea Andrei Pleşu într-un curs de angelologie, că „omul e bine să aibă sare, adică să aibă gust bun...
p 21 WC jpg
Natura, industria și designul biofil
Mă refer la vegetația care urcă pe terasele zgîrie-norilor, într-un elan care amintește de literatura SF post-apocaliptică sau de imaginile.

Adevarul.ro

image
Ucrainenii au distrus un vehicul blindat rusesc rar, proiectat pentru a transporta liderii ruși în caz unui atac nuclear, biologic sau chimic
Ucraina a distrus un vehicul blindat rusesc rar folosit pentru prima dată la dezastrul nuclear de la Cernobîl .
image
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
Una dintre cunoscutele gemene siameze Abby și Brittany Hensel și-a găsit dragostea adevărată. Conform Mirror, tânăra Abby Hensel, în vârstă de 34 de ani, s-a căsătorit cu Josh Bowling, asistent medical și veteran al armatei Statelor Unite.
image
Un român care a cumpărat de pe Facebook un permis fals de conducere s-a dus la poliție să-l reînnoiască
Un bărbat din Alba Iulia a fost condamnat la 4 luni și 20 de zile de pușcărie, pentru complicitate la fals în legătură cu permisul său de conducere.

HIstoria.ro

image
Cum percepea aristocrația britanică societatea românească de la 1914?
Fondatori ai influentului Comitet Balcanic de la Londra, frații Noel și Charles Buxton călătoresc prin Balcani, în toamna anului 1914, într-o misiune diplomatică neoficială, menită să atragă țările neutre din regiune de partea Antantei.
image
Istoricul Maurizio Serra: „A înțelege modul de funcționare a dictaturii ne ajută să o evităm” / INTERVIU
Publicată în limba franceză în 2021, biografia lui Mussolini scrisă de istoricul Maurizio Serra, membru al Academiei Franceze, a fost considerată un eveniment literar şi istoric.
image
Procesul „Numai o guriță”, o noutate pentru justiția română la început de secol XX
În primăvara anului 1912, pictorul Gore Mircescu îl aducea în fața justiției pe librarul Constantin Sfetea, pe motivul reproducerii neautorizate a uneia din lucrările sale – „Numai o guriță” – pe care cel din urmă o folosise la ilustrarea unor cărți poștale.