ATÎT AM AVUT DE SPUS:
ÎN FIECARE AN, LA ÎNCEPUT DE VÎRSTĂ, AVEM DATORIA SĂ TRĂIM
ÎNTR-UN SECOL
AL NUANȚELOR USCATE PENTRU CA DISTRACȚIA SĂ FIE PURPURIE 

Un bărbat și-a înscenat propria răpire în fața soției doar pentru a putea petrece liniștit o seară cu prietenii săi. Atît am avut de spus. (M. C.)

„Zilnic, dar măcar în fiecare an, la început de octombrie, avem datoria să le rugăm pe mamele, surorile, prietene şi colegele noastre să-şi facă analizele medicale.“ Nu, nu e Maria Grapini, e altă poetesă avangardistă, dna Gabriela Firea, într-o postare pe pagina personală de Facebook. (C. Ş.)

Fitness AFI Cotroceni afișează o listă minimală cu băncile dispuse să te crediteze cu o sumă acoperind un abonament anual la sală, rambursabil în rate lunare. Numai că nu precizează limita de vîrstă. Ceea ce băncile fac. La 68 (mulțumesc, la fel!) n-ai nici o șansă. Nici cu girant, nici dublat de un job, nu prezinți nici o garanție. Garantul ți-e Dumnezeu. Lucru pe care, de fapt, îl știam. Dar parcă sună destul de trist. Nu povestea cu Dumnezeu, restul… (R. M.)

 Într-un magazin de îmbrăcăminte am dat peste o „rochie cu poale și mîneci destrămate“, o „rochie chocker fluidă“ și o „rochie eyelets cu șiret“ – e clar că trăim într-un secol al nuanțelor. (S. G.)

 În holul unui hotel bun de prin nordul Moldovei, pe o măsuță am văzut un vas cu flori uscate. Apropiindu-mă, am descoperit că erau de plastic. Adică flori de plastic uscate. Culmea rafinamentului. (A. M.)

 Pe 5 octombrie s-a sărbătorit Ziua Internațională a Educației. Spre deliciul elevilor și al profesorilor, în unitățile de învățămînt preuniversitar nu s-au ținut ore. Pentru ca distracția să fie completă, mai lipsea un discurs al ministrului Educației, Liviu Pop. (M. P.)

 Cei de la Pantone, care se ocupă cu inventarea și inventarierea nuanțelor culorilor, cărora le dau și nume specifice, au anunțat o nouă nuanță purpurie, numită „Love Symbol #2“, inspirată de pianul customizat al lui Prince, căruia îi este și dedicată. Citind știrea, în capul meu am și început să cînt refrenul de la „Purple Rain“. (M. C.


Foto: E. Farkas

CUM AR VENI (SE ȘTIE),
OMUL PERSONAL
E ÎN ALTĂ PARTE PENTRU TINE

 Ziua Educaţiei, 5 octombrie. Cum au sărbătorit profesorii şi elevii din Bucureşti, Giurgiu şi Brăila? Printr-o zi liberă, fără cursuri, fără activităţi extraşcolare. Cum ar veni, educaţia e în altă parte. (C. Ş.)

 Un vînzător de șaorma își vinde produsele la superofertă: „In memoriam celui care a fost Michael Jackson la 3 șaorma mari 1 gratis“. Michael Jackson, se știe, era un mare amator de șaorma… Probabil că la șaorma se gîndea cînd a compus „Don’t Stop ’til You Get Enough“. (M. M.)

 Thad Roberts, intern la NASA, a sustras cîteva pietre aduse de pe Lună de echipajul misiunii Apollo 11, le-a așezat pe marginea patului și a făcut sex cu prietena lui în mijlocul lor. Sex selenar, probabil asta a fost în capul lui de romantic lunatic. Omul însă a primit o condamnare de șase ani într-o închisoare federală. Mi se pare exagerat, extrem de exagerat. (M. C.)

 Presa americană a scris că bărbatul care a ucis 59 de oameni şi a rănit alţi peste 500, în cel mai mare atac armat din istoria recentă a Statelor Unite, era milionar în dolari. Avea afaceri imobiliare, mai multe maşini, avion personal şi locuia într-o casă de 400.000 de dolari. Poliția a anunțat că a găsit în camera de hotel a atacatorului 23 de arme. Și că mai avea alte 19 acasă. Zici că le cumpărase la set, ca pe pahare. (A. M. S.)

●(urmare din numărul trecut) Republica Del Gusto SRL, Zocka M & C Infinit SRL, Translexical SRL, Măiestria Lemnului SRL, Ad Hoc Entertainment SRL, Tibi Neuronu SRL, El Comandante Che SRL, Chelios Net SRL, Editura Arca Învierii SRL, Bufon Prod SRL, Studii De Estetică Și Coafură SRL, Figaro Unlimited SRL, Tarabostes Invent SRL, La Boutique Des Émotions SRL, Avem Idei SRL, Parte De Carte SRL, Ascensorul Select SRL, Casa Cu Legume SRL, Ideal Zâmbet SRL, Măsurarea Și Controlul Stresului V.R. SRL, Ura TV SRL, Hei Rup Events SRL, Fabrica De Contabilitate SRL, Este Interior SRL, Cucu Bau Producție SRL, Șapte Ani SRL, Farmacia De La Țară SRL, Dibaci SRL, Atent Consult SRL, Răsărit De Soare 95 SRL, Agitator Trading SRL, Coltuc Și Asociații Săi SRL, Locuri Faine SRL, Marin Preda Trans SRL, Ursul Trubadur SRL, Discaunt Pentru Tine Impex SRL, Suflet Pelerin SRL, Ad Astra Legal SRL, Omidee SRL, Grădinița Gărgărița SRL, Multe Și Mărunte SRL. (D. S.)

Foto sus: Ş. Georgescu