ÎȚI SPUN, AM VĂZUT
CEL MAI FRUMOS LUCRU
ÎN TOATĂ SPLENDOAREA SA 

● Doi puști de 12-13 ani, în fața blocului, discută de­spre fete. Unul îi dă sfaturi celuilalt: „Îți spun sigur, din experiența mea…“ Ce n-aș da să am și eu siguranța lui cînd vine vorba de domeniul amoros. (C. Ș.)

 SMS: „Am văzut cel mai frumos lucru din viața mea și vreau să vă împărtășesc… poate vă bucurați și voi. Am fost la bazin spre seară. Nu numai că soarele bătea minunat în apă, dar mai era și un grupuleț de cinci băieți… unul avea un handicap iar ceilalți patru încercau să-l învețe să înoate… era minunat cum încercau! Atîtea vorbe blînde, vesele și calde nu am auzit în viața mea. Mă bucur atît de tare că mi-a fost dat să văd atîta blîndețe… mă bucur atît de mult de ce am văzut, încît am simțit nevoia să vă împărtășesc… (ss.) Umi grafician“. Speranța renaște prima. (R. M.)

 La ieșirea din Craiova, în zona industrială, poți admira, în toată splendoarea sa, o clădire nouă, albă și kitsch: „White House – centru de evenimente“. Aveam eu o bănuială că Donald Trump e, de fapt, oltean. (A. P.)

CA SĂ TRANSFORME
PĂDURILE ÎN PARADIS,
UN POPOR AR TREBUI SĂ FIE BIBLIC 

 O reclamă, în metrou, mă întreabă dacă mă simt indispusă și tristă, după care vine cu soluția: privește viața cu drag! Așa că am început să mă uit în jurul meu, cu drag. Aglomerație, nervi, zăpușeală. Mi-am dat seama că îmi lipsea ceva esențial: complexul de vitamine necesar ca să transforme toate astea în paradis. (S. G.)

 Kalimantan, cunoscută şi ca Borneo, este a treia insulă ca mărime de pe planetă şi este un dezastru. Mineritul a distrus dealurile, rîurile sînt poluate, iar animalele din pădurile tropicale defrişate sînt abuzate şi ucise pe capete. Spre exemplu, femelele de urangutan sînt capturate, tunse de blană şi rase pînă la piele pentru a fi vîndute pentru sex minerilor şi tăietorilor de lemne. Aici s-a ajuns: la sclavagismul sexual animal în pauza de masă a omului distrugător de ecosistem! (M. C.)

 De la Știrile PRO TV am aflat despre apariția unui nou produs răcoritor destinat consumatorilor estivali: înghețata cu gust de colivă. O consumatoare care tocmai gustase produsul (și părea să fi ajuns în preajma extazului) și-a dat cu părerea: „Sîntem un popor al cărui desert preferat este coliva“. Mi se pare o generalizare pripită. Eu, de pildă, prefer trufele, au un conținut mai redus de țărînă ușoară. (D. S.)

 Ce pedeapsă primeşti pentru delapidarea sumei de 114 milioane de euro? Dacă eşti Radu Mazăre, 4 ani cu suspendare. Dacă s-a creat acest precedent, poate că acesta ar trebui să fie pragul furtului naţional! (M. C.)

 „Toate manualele de biologie din ţara noastră sînt fundamentate pe concepţia evoluţionistă, care exclude ideea creaţiei realizate de Dumnezeu. La orele de religie însă, aflaţi că fiinţele şi fenomenele biologice sînt create de Dumnezeu, sursa de inspiraţie pentru aceste adevăruri fiind Cuvîntul lui Dumnezeu, Biblia. În acest caz este vorba de creaţionism biblic. Prezentul manual apelează la interpretarea creaţionist-ştiinţifică, în care constatările ştiinţifice constituie temeiul unor observaţii şi deducţii logice creaţioniste.“ Am citat din argumentul Manualului de Biologie cu elemente creaţioniste, creat de Marian Popa şi Sabin Burcă pentru clasa a IX-a din liceele teologice, manual apărut la Editura Universităţii „Emanuel“ din Oradea, avizat şi aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Mă bucur să constat că cercetarea avizează şi aprobă cuvîntul lui Dumnezeu. Poate că ar trebui schimbată şi o denumire: Catedrala Cercetării Mîntuirii Neamului Creat! (M. C.

NU VĂ SUPĂRAȚI,
AVEȚI CRATERE CREAȚIONISTE?

 La magazinul cu articole de pescuit, o întreb pe vînzătoare: „Nu vă supărați, aveți viermi?“ „Sigur că da! 50 de bani lingurița. De care doriți, albi sau roșii?“  (A. D.)

 „Halep nu e decît o fată. Ploaia e băiat pentru că e cu tunete. Soarele e băiat pentru că e cu fulgere. La fel și lumina. Numai Luna e fată, că e cu cratere.“ (Sebastian, un băiețel tare simpatic, undeva la Cristian) (A. M. S.)

 La Editura Universităţii „Emanuel“ din Oradea a apărut un manual de Biologie cu elemente creaţioniste (pentru clasa a IX-a). Manualul e avizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Aştept, cu mare nerăbdare, un manual de Geografie geocentrist. (M. M.)

Foto: A. Vrana