Numai pentru abonati

Luiza VASILIU

Berlinul în două zile și ceva

La Berlin, trebuie să te mişti repede, să fii alert, să nu adormi cu programul Berlinalei în braţe. La bilete se stă la coadă de dimineaţă, cu mult înainte de deschiderea ghişeelor, pe net se stă cu mîna pe mouse şi pe refresh, în cazul rezervărilor făcute online, pe străzi se stă cu aparatul foto în mînă şi cu urechile larg deschise (din cînd în cînd se aud ţipete de fani care-au pus mîna pe cîte un star), pe lîngă covorul roşu se stă cu patru-cinci ore înainte de premieră.

 

0 comentarii 2195 vizualizări
Aparut in Dilema veche, nr. 368, 3 - 9 martie 2011

Adăugaţi comentariu

Pentru a putea adăuga un comentariu trebuie să vă conectaţi. Dacă nu aveţi înca un cont, îl puteţi crea acum. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

CONECTARE    CREAŢI-VĂ CONT

PUBLICITATE

 

Andrei MANOLESCU

Şoferul băştinaş

Şoferul băştinaş

Aşteptam pe culoarul unei clădiri de sticlă să-i iau interviu unui mare personaj din America. M-a întîmpinat cea care se ocupa de relaţiile lui cu presa, în acea vizită. Ajunsesem cu cîteva minute înainte de ora fixată, dar ea s-a scuzat, spunîndu-mi că omul nostru e într-o întîlnire importantă care se prelungeşte.

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● Festival de magie la Cluj. Un magician face un truc, înconjurat de o mulţime de copii. Copiii, fascinaţi, nu exclamă în cor „Oau!“, aşa cum v-aţi fi aşteptat, ci scot un sincer şi entuziast „Ioi!“. De asta îmi place mie Clujul, e un oraş cu personalitate. (A. P.)

● Musafirul pe care l-am preluat de la aeroport intră într-o conversaţie de complezenţă cu şoferul de taxi. Subiectul predilect: vremea. „Mai sînt şi adverse“ – precizează ritos taximetristul – „da’ p-ormă trece.“ Pacifist… ca tot românu’ imparţial. (R. M.)

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI