Miercuri, 26 aprilie, ora 19, va avea loc, la Librăria Cărtureşti, Café Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15 Bucureşti), lansarea unui volum incitant, Critică, marginalitate, cinism, printr-o dezbatere despre cinism, critică socială şi condiţia marginalităţii, la care vor participa, alături de Cristian Iftode și Cristina Voinea, editorii volumului, Bogdan Ghiu (poet, eseist, reputat traducător de filozofie) și Viorel Vizureanu (prof. univ. dr. la Facultatea de Filozofie a Universității din București).

Un filozof contemporan definea cinismul zilelor noastre ca „falsă conştiinţă luminată”. Mai crede cineva, astăzi, că maturitatea nu vine la pachet cu o „doză” de cinism, de distanţare ironică, de blazare? Sau că îţi poţi permite convingeri de neclintit şi după ce ai ajuns la putere? Dar cînd începem să devenim „acei oameni de a căror existenţă ne-au avertizat părinţii noştri”?

Cristian Iftode și Cristina Voinea, editorii volumului colectiv şi interdisciplinar Critică, marginalitate, cinism, recent apărut la Editura Universității din București, au strîns laolaltă 16 studii originale ce abordează o serie de teme extrem de actuale: de la reflecţii filozofice cu privire la moştenirile cinismului antic, la depistarea avatarurilor cinismului în mediul online; de la problematizarea transgresiunilor din arta modernă şi contemporană, la prezentarea unor cercetări în Arhivele Securităţii oferind o imagine inedită cu privire la disidenţă în România ceauşistă. Regăsim ca autori, în acest volum, pe Bogdan Ghiu, Cristian Iftode, Bogdan Rusu, Gabriel Badea, Liviu Iulian Cocei, Cristina Voinea, Constantin Vică, Laurențiu Staicu, Mihail-Valentin Cernea, Lorin Ghiman, Constantin Stoenescu, Octavian Buda, Corina Doboș, Dumitru Lăcătușu, Oana Camelia Șerban, Raluca Oancea, Silvia Făt şi Lazăr Radu Alexandru.

Volumul poate fi achiziționat online aici: http://editura-unibuc.ro/magazin/stiinte-socio-umane/critica-marginalitate-cinism/