Autori de Pulitzer participă la Superscrieri #7

3 noiembrie 2017
Autori de Pulitzer participă la Superscrieri #7 jpeg

Paul Steiger (ProPublica), veteran al jurnalismului de investigație și fost membru al Pulitzer Prize Board, Jacqui Banaszynski, reporter cu o experiență de 40 de ani, cîștigătoare a Premiului Pulitzer din Statele Unite ale Americii și Natalia Antelava (Coda Story), o fostă jurnalistă de război care a pus bazele unui proiect de jurnalism transfrontalier în estul Europei vor participa la cea de-a șaptea ediție a Premiilor Superscrieri. Ediția de anul acesta se extinde pe o durată de 3 zile: 18-19 noiembrie sînt Zilele Superscrieri, mini-congres de New Journalism la Apollo111 (Palatul Universul), iar luni, 20 noiembrie, la Teatrul Național din București (Sala Studio) are loc Gala Superscrieri, festivitatea de premiere a jurnaliștilor a căror munca a avut cel mai mare impact în anul care a trecut. Publicul îi va putea întîlni pe Paul Steiger, Natalia Antelava și Jacqui Banaszynski în cadrul unui panel moderat de Cristian Lupșa, fondator Decît o Revistă și The Power of Storytelling, duminică, 19 noiembrie, la Apollo111, în cadrul Zilelor Superscrieri, sau la Gala Superscrieri.

Zilele Superscrieri este gîndit ca un playground pentru iubitorii de nonficțiune, care cred că lumea se poate schimba (și) cu ajutorul cuvintelor. Timp de două zile, actorii care mișcă ceva în jurnalismul de la noi au spațiu de desfășurare și posibilitatea de a-și întîlni publicul, prin workshopuri, talkuri, proiecții și expoziții care vor avea loc în spațiul Apollo111, Palatul Universul. Programul complet al Zilelor Superscrieri va fi disponibil la începutul săptămînii viitoare.

Cele 35 de materiale nominalizate la Premiile Superscrieri 2017 pot fi accesate pe site-ul FFFF.ro.

Cîștigătorii finali se vor anunța pe 20 noiembrie, în cadrul Galei de Premiere, la Teatrul Național București. Publicul este invitat să voteze materialul preferat, care va primi premiul special Superscrierea Cititorilor, pînă pe 12 noiembrie, cu ajutorul acestui formular de votare.

Invitații străini

Paul Steiger este o legendă vie a jurnalismului din State. A fost managing editor timp de 16 ani la Wall Street Journal, publicație cu care a cîștigat 16 premii Pulitzer. A părăsit acest post pentru a fonda și a coordona platforma de știri ProPublica, cu motto-ul Stories with „moral force” și cu misiunea de a expune abuzurile de putere, din partea politicului, a companiilor și a altor instituții. În doar nouă ani de existență, ProPublica s-a impus ca o forță a luat 4 premii de Pulitzer, de la primul pentru o publicație online, în 2010, la cel pentru Serviciu Public, anul acesta, pentru investigația despre abuzurile poliției, în colaborare cu Daily News.

Natalia Antelava este co-fondatoare și CEO a platformei de știri Coda Story, axată pe Europa de Est. Originară din Tbilisi, Georgia, Natalia a fost corespondentă BBC în Asia Centrală, Caucaz și Orientul Mijlociu, apoi la Washington DC și mai recent în India. A fost reporter pe teren pe timpul războiului din estul Ucrainei și sub acoperire în Burma, Yemen și Uzbekistan. Investigațiile ei despre abuzuri asupra drepturilor omului i-au adus numeroase premii de jurnalism. Proiectul Coda Story s-a născut din experiența Nataliei pe teren și din dorința de a urmări partea nevăzută a crizelor, și anume ce se-ntîmplă cu adevărat într-o țară lovită de criză, după ce pleacă jurnaliștii de știri de acolo.

Jacqui Banaszynski are o carieră de peste 40 de ani în jurnalism, care a purtat-o din America în Antartica și pe cinci alte continente, acoperind subiecte vaste, de la Jocurile Olimpice la războaie, foametea din Etiopia sau epidemia de SIDA din State. Cîștigătoare a premiului Pulitzer în 1988, în plus de munca de reporter și editor, Jacqui a fost mult timp profesor la Missouri School of Journalism şi lector invitat la Poynter Institute. A lucrat ca reporter şi editor peste treizeci de ani, cea mai recentă poziţie fiind cea de editor asociat la The Seattle Times. Jacqui a fost prezentă la toate edițiile conferinței The Power of Storytelling în România.

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
Ce rămâne după dezbaterea Macarena. „Suntem afectați de o traumă colectivă. Am moștenit aceste traume și le dăm mai departe“
România are nevoie de intervenții de durată pentru a scăpa de traumă, spun psihologii. Studiile demonstrează că principalul inamic al ieșirii din cercul vicios al violenței domestice este propriul trecut: de cele mai multe ori, victima devine abuzator sau continuă să rămână victimă toată viața.
image
Simona Halep a reapărut în clasamentul WTA, pe locul 58, pe site-ul oficial al Billie Jean King Cup
Românca a fost convocată la națională pentru meciul cu Ucraina.
image
Rusia susține că a ucis sute de soldați ucraineni cu o „bombă cu vid”. Kievul: „Sunt prostii absolute și propagandă”
Rusia afirmă că a ucis un număr mare de soldați ucraineni cu o așa-numită „bombă cu vid”, într-o declarație pe care Ucraina a catalogat-o imediat ca fiind absurdă.

HIstoria.ro

image
Politica văzută ca obligaţie în lumea bună
E greu de crezut, dar a existat și așa ceva. În epoca pașoptistă au fost revoluţionari care și-au pus averea și propria viaţă în joc pentru a-și promova idealurile politice.
image
Cel mai bogat prinț român, în „Historia” de martie
La începutul secolului XX, prințul Gheorghe Grigore Cantacuzino a vrut să placheze acoperișul Palatului Zamora (actualul Castel Cantacuzino) cu monede de aur și i-a cerut voie regelui să facă acest lucru. Carol I i-ar fi răspuns: „Îţi dau voie dacă pui monedele pe cant“.