Luiza VASILIU

09 Octombrie 2012

Urăşte.ro

"Urăşte-ţi tatăl! Urăşte-i Alzheimerul", "Urăşte-ţi băieţelul! Urăşte-i autismul!", "Urăşte-te pe tine! Urăşte-ţi epuizarea!" - sînt mesajele unei noi campanii de promovare pentru un supliment alimentar.

Această campanie porneşte de la premisa că rudele persoanelor autiste sau bolnave de Alzheimer le urăsc. Şi că ar vrea să le spună asta. Şi că, dacă-şi doresc să le urască mai puţin, ar trebui să ia/să le dea un supliment alimentar care "reface şi îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale". Oriunde altundeva, o asemenea campanie ar fi fost sancţionată imediat pentru violenţa mesajului ei şi pentru faptul că sugerează că normalitatea e ura şi că un supliment alimentar ar putea să o "rezolve".

Citiţi aici un text al Anei Dragu despre campanie

Întreaga campanie poate fi văzută pe site-ul uraste.ro

Update: în urma textului Anei Dragu, a reacţiilor nenumărate de dezaprobare şi a protestului Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), conţinutul site-ului uraste.ro a fost sensibil modificat: "Urăşte-ţi copilul" a fost înlocuit cu "Iubeşte-ţi copilul". Următorul pas e stoparea campaniei. Îl aştept cu interes.


0 comentarii 4612 vizualizări

Adăugaţi comentariu

Pentru a putea adăuga un comentariu trebuie să vă conectaţi. Dacă nu aveţi înca un cont, îl puteţi crea acum. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

CONECTARE    CREAŢI-VĂ CONT

PUBLICITATE

 

Ana Maria SANDU

Vedere de la Praga

Vedere de la Praga

M-am reîntors săptămîna trecută pentru Tîrgul de carte, aflat la a 22-a ediție. Am găsit un oraș înțesat de turiști, unde berea curge în continuare în valuri, unde poți să stai pînă tîrziu la mese și auzi foarte rar vorbindu-se cehește. 

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● Întreb și eu, ca să mă aflu-n treabă: cum poate cineva (un nene cam bătrîior și destul de șters altminteri) să poarte pe cap o șapcă verde pe care scrie „Superfund“? (D. S.)

● Dintr-o reclamă am aflat că am puterea „sa emojionez“. Habar n-am ce înseamnă, dacă e de bine sau de rău, dar m-am bucurat precum Monsieur Jourdain care a tras concluzia că face proză de cînd se știe. (S. G.)

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI