Luiza VASILIU

09 Octombrie 2012

Urăşte.ro

"Urăşte-ţi tatăl! Urăşte-i Alzheimerul", "Urăşte-ţi băieţelul! Urăşte-i autismul!", "Urăşte-te pe tine! Urăşte-ţi epuizarea!" - sînt mesajele unei noi campanii de promovare pentru un supliment alimentar.

Această campanie porneşte de la premisa că rudele persoanelor autiste sau bolnave de Alzheimer le urăsc. Şi că ar vrea să le spună asta. Şi că, dacă-şi doresc să le urască mai puţin, ar trebui să ia/să le dea un supliment alimentar care "reface şi îmbunătăţeşte funcţiile cerebrale". Oriunde altundeva, o asemenea campanie ar fi fost sancţionată imediat pentru violenţa mesajului ei şi pentru faptul că sugerează că normalitatea e ura şi că un supliment alimentar ar putea să o "rezolve".

Citiţi aici un text al Anei Dragu despre campanie

Întreaga campanie poate fi văzută pe site-ul uraste.ro

Update: în urma textului Anei Dragu, a reacţiilor nenumărate de dezaprobare şi a protestului Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), conţinutul site-ului uraste.ro a fost sensibil modificat: "Urăşte-ţi copilul" a fost înlocuit cu "Iubeşte-ţi copilul". Următorul pas e stoparea campaniei. Îl aştept cu interes.


0 comentarii 4644 vizualizări

Adăugaţi comentariu

Pentru a putea adăuga un comentariu trebuie să vă conectaţi. Dacă nu aveţi înca un cont, îl puteţi crea acum. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

CONECTARE    CREAŢI-VĂ CONT

PUBLICITATE

 

Cum gîndesc politicienii, „Village, visages“, Festivalul Musica Barcensis

● Pînă pe 4 iulie, la Sala Acvariu a Muzeului Țăranului Român are loc expoziția de fotografie „Village, visages“ a Feliciei Simion. Veți găsi acolo atît macrocosmosul rural, alcătuit din 15 portrete ale sătenilor, cît și microcosmosul ilustrat printr o serie de instantanee decupate din dezordinea aparentă a gospodăriei țărănești. (Cristina Ștefan)

● Radu Paraschivescu ne mai livrează o mostră de haz-de-necazul românesc contemporan. De această dată e vorba de Cum gîndesc politicienii, volum ce poartă titlul – doar în aparenţă paradoxal – Cum? Gîndesc politicienii? De citit neapărat, precum un ghid al utilizatorului, înainte de a folosi ştampila, buletinul şi urna de votare. Cartea a apărut la Editura Humanitas. (Matei Martin)

citiţi

Aurea mediocritas, la Chişinău

Cu cîteva luni înainte de vizita propriu-zisă, stăteam toți trei la mine în birou, uitîndu-ne absolut fascinați cum Google Maps deschidea geografia fotografică a locului. Mai din­tr-un unghi, mai din street view, mai luînd-o la pas digital, centrul Chișinăului ni se deschidea ca o prăjiturică cu răvaș digitală.

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI