22 Februarie 2016

Premiile mass-media ale Ambasadei Germaniei la Bucureşti 2016

Ambasada Germaniei la Bucureşti va acorda în anul 2016 două premii pentru mass-media, intitulate „O privire asupra Germaniei” şi „Istoria şi prezentul minorităţii germane din România”.

Prin intermediul celor două premii pentru mass-media vor fi distinse creaţii publicistice remarcabile din presa românească – fie din cotidiane, săptămînale, în mass-media regională şi supraregională, în presa scrisă, online sau la radio şi televiziune – care contribuie la o cunoaştere aprofundată a Republicii Federale Germania (premiul „O privire asupra Germaniei”) respectiv a minorităţii germane din România (premiul „Istoria şi prezentul minorităţii germane din România”).

Sînt eligibili jurnaliştii profesionişti (liber-profesionişti sau angajaţi), cu domiciliul principal în România. Fiecare autor poate participa cu cîte un articol sau o emisiune la fiecare dintre cele două premii pentru mass-media. Sînt excluse contribuţii cu conţinut explicit publicitar.

Lucrările participante trebuie să fi fost publicate/difuzate în intervalul 01.04.2015 - 31.03.2016 şi pot fi trimise în format electronic la pr-11@buka.auswaertiges-amt.de, cu subiectul: Premiul pentru mass-media 2016. Data limită de participare: 03.04.2016. Lucrările participante la concurs vor fi trimise în format PDF (în cazul articolelor din presa scrisă), respectiv sub formă de link (în cazul creaţiilor jurnalistice pentru radio, televiziune sau online). Acestea vor fi însoţite de CV-ul autorului, respectiv de CV-urile autorilor, în format PDF. În prima zi lucrătoare de la primirea lucrării dumneavoastră, veţi primi o confirmare de primire prin e-mail. Vor fi luate în considerare atît proiectele trimise personal, cît şi cele nominalizate de către terţi.

Cîştigătorul va fi selecţionat de către un juriu independent, format din trei membri. Un reprezentant al Ambasadei Republicii Federale Germania în România va sta la dispoziţia juriului pentru întrebări concrete legate de Republica Federală Germania, fără a fi, însă, membru cu drept de vot al juriului.

Premiile constau în bani, fiecare a cîte 500 de euro. În plus, cîştigătorului premiului „O privire asupra Germaniei” i se acordă şi o călătorie de trei zile în Germania (biletul de avion şi două nopţi de cazare) iar cîştigătorului premiului „Istoria şi prezentul minorităţii germane din România” un sejur de trei zile (cheltuieli de transport şi două nopţi de cazare) într-un loc semnificativ pentru minoritatea germană din România. Scopul acestor deplasări este de a aprofunda în continuare cunoştinţele despre Republica Federală Germania, respectiv pentru minoritatea germană din România.

Pentru întrebări vă puteţi adresa Secţiei de presă şi relaţii publice din cadrul Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti (e-mail: pr-11@buka.auswaertiges-amt.de, Tel.: 021 - 202 98 31).


0 comentarii 3233 vizualizări

Adăugaţi comentariu

Pentru a putea adăuga un comentariu trebuie să vă conectaţi. Dacă nu aveţi înca un cont, îl puteţi crea acum. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

CONECTARE    CREAŢI-VĂ CONT

PUBLICITATE

 

Ana Maria SANDU

Vedere de la Praga

Vedere de la Praga

M-am reîntors săptămîna trecută pentru Tîrgul de carte, aflat la a 22-a ediție. Am găsit un oraș înțesat de turiști, unde berea curge în continuare în valuri, unde poți să stai pînă tîrziu la mese și auzi foarte rar vorbindu-se cehește. 

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● Întreb și eu, ca să mă aflu-n treabă: cum poate cineva (un nene cam bătrîior și destul de șters altminteri) să poarte pe cap o șapcă verde pe care scrie „Superfund“? (D. S.)

● Dintr-o reclamă am aflat că am puterea „sa emojionez“. Habar n-am ce înseamnă, dacă e de bine sau de rău, dar m-am bucurat precum Monsieur Jourdain care a tras concluzia că face proză de cînd se știe. (S. G.)

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI