| Ştiri care merită citite

09 Martie 2016

Noi turbulenţe între SUA şi Israel

Vice-preşedintele american Joe Biden efectuează o vizită în Israel cu scopul de a reaminti că legăturilor strategice dintre cele două ţări sînt "viguroase", după cum arată Agenţia France Presse. Washington-ul a fost însă surprins de decizia premierului israelian Benjamin Netaniahu de a anula o întîlnire cu preşedintele Barack Obama, prevăzută pe 18 martie.

Un nou vînt rece suflă peste relaţii dintre Statele Unite şi Israel, afirmă corespondentul Agenţiei France Presse la Ierusalim. Ceea ce nu reprezintă o noutate, toată lumea ştie că relaţiile dintre Benjamin Netaniahu şi Barack Obama au fost prea puţin cordiale, ca să nu spunem tensionate. Totuşi, se întîmplă rar ca un şef de guvern să anuleze o întîlnire solicitată tot de el cu liderul de la Casa Albă. Benjamin Netaniahu îşi motivează decizia prin dorinţa de a nu interfera în primarele americane. Gurile rele spun însă că el îşi propune de fapt să mai aştepte puţin pentru a se întreţine cu viitorul preşdintele american.

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro


0 comentarii 2605 vizualizări

PUBLICITATE

 

Cristina COMANDAŞU

Extraordinarul Daniel Barenboim

Extraordinarul Daniel Barenboim

Din fericire, am avut ocazia să-l vedem de mai multe ori la București pe extraordinarul pianist și dirijor Daniel Barenboim; la 73 ani, Daniel Barenboim pare neobosit și veșnic tînăr – proiectele sînt multe și împlinirile pe măsură. 

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● „Teneși, diverse culori, la prețuri incredibile“ – mă îmbie un anunț publicitar. Nu pot să spun decît că sportul alb, oricît de colorat ar fi, se numește tenis. Iar încălțările, oricît de ieftine, se numesc teniși. (M. M.)

● Din discuţiile aberante din viaţa de toate zilele. O doamnă mi-a povestit cum vecinul ei îi ţinea socoteala de cîte ori trăgea apa de la WC noaptea; o alta – cum n‑a plecat ea să lucreze un timp în străinătate pentru că n‑au lăsat-o băieţii ei, care au în jur de 30 de ani, pentru că n-ar mai fi avut cine să le gătească. (I. P.)

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI