| Ştiri care merită citite

23 Februarie 2016

"Brexit or not Brexit"

Premierul britanic David Cameron s-a lansat într-o cursă contra-cronometru pentru a-şi convinge compatrioţii că Europa a făcut toate concesiile posibile faţă de Londra şi că în noile condiţii Marea Britanie are mult mai mult de cîştigat dacă rămîne în clubul european decît dacă iese din el. Misiunea sa nu este însă uşoară, iar faptul că primarul Londrei Boris Johnson a preluat stindardul euroscepticilor (şi chiar pe cel al eurofobilor) îl fragilizează politic pe David Cameron.

"Brexit or not Brexit", iată întrebarea hamletiană pe care şi-o pun acum europenii, dar nu chiar toţi, pentru că Europa mai este confruntată şi cu alte griji, începînd cu criza economică, continuînd cu valul de imigranţi fără precedent şi terminînd cu războaiele care au devenit extrem de periculoase la graniţele ei sudice şi estice. Presa franceză recurge la o întreagă serie de termeni englezeşti pentru a analiza situaţia inconfortabilă în care s-a plasat de fapt singur David Cameron, care s-a jucat oarecum cu focul. Nu este "fair-play" să ieşi dintr-un "club" în care ai profitat multă vreme de unele avantaje, dar căruia, brusc, nu mai vrei să-i respecţi regulile jocului, scrie Le Monde. Cu precizarea că termenul "club", împrumutat de multe limbi europene, este unul englezesc, ca şi "fair-play".

Citiţi şi ascultaţi mai multe pe rfi.ro


0 comentarii 3340 vizualizări

PUBLICITATE

 

Biblioteca Publică din New York

Te poți plimba în voie prin clădirea uriașă pentru a te convinge că Paradisul chiar e o bibliotecă. Mai mult decît atît, e un loc unde poți lucra sau studia, chiar dacă nu ai abonament. Te legitimezi, intri și poți petrece cîteva ore bune în compania cărților sau, pur și simplu, scriind în liniște. 

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● Nu departe de blocul meu, un băiat uşor zdrenţăros mi-a cerut bani în felul următor: „Daţi-mi şi mie ceva, că de două ore caut în gunoaie şi nu găsesc nimic“ (I. P.)

● Am primit un e-mail de la „Teneși Sport“ cu titlul „Elimină mirosurile neplăcute din frigider cu 1 leu“. Cine și-o fi ținînd „teneșii“ în frigider?! (C. Ș.)

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI