Pînă duminică, 24 septembrie, încă mai sînt concerte la Festivalul George Enescu. Pentru cine n-a reușit să cumpere bilete, uneori, ca și în alți ani, se mai poate intra la pauză. Locuri, deși puține, se mai găsesc în Sala Mare a Palatului. De multe ori, merită încercat. Cine nu reușește se poate mulțumi cu scena din piață, în aer liber, unde se întîmplă mereu cîte ceva. În zonă sînt oricum și multe localuri bune, deschise pînă tîrziu. (Andrei Manolescu) 

 „De Strajă la Palatul Regal. Reconstituire istorico-militară – 100 de ani de la Marele Război“, eveniment organizat de MNAR împreună cu Asociația „6 Dorobanți“, sîmbătă, 23 septembrie, între orele 11-16. Coborîți din cadrele expuse pe simeza Muzeului Național de Artă, elaborate de camarazii lor de acum 100 de ani, atașați Marelui Cartier General, ostașii de azi ne împărtășesc din experiența lor de campanie, reînviind scene de pe front. Adrian-Silvan Ionescu prezintă fotografia de război și artiștii de front, punctînd importanța documentară a acestui tip de evenimente. Muzică militară, muzică de operetă, de cabaret, vodevil, valsuri vor crea un fond sonor adecvat. (Ruxandra Mihăilă) 

 „Dacă aş fi cometă, oamenii epocii prezente mi s ar părea o specie degenerată. Pe vremuri, respectul față de comete era universal şi profund. În zilele noastre, e dificil să ne imaginăm o lume în care toți oamenii, de rang mai înalt sau mai modest, educați şi needucați, se preocupau de comete, iar cînd apărea una erau cuprinşi de groază. Cei mai mulți dintre noi nu am văzut niciodată o cometă. Eu am văzut două, dar au fost mult mai puțin impresionante decît mă aşteptasem. Cauza schimbării atitudinii noastre nu e doar raționalismul, ci şi iluminatul artificial.“ Bertrand Russell în Elogiul inactivităţii, Editura Vellant. (Marius Chivu) 

 Dacă v-a plăcut seria lui Richard Linklater Before sunrise, Before sunset, Before Midnight, trebuie să ştiţi că joi, 21 septembrie, îl puteţi vedea pe actorul Ethan Hawke la Cinema PRO, în Bucureşti, în cadrul American International Film Festival. (Cristina Ştefan) 

 „Error 404. Territories of Absence“ este o „expoziție-cercetare“ numită după mesajul primit de utilizatorii de Internet atunci cînd accesează un website defect sau al cărui link este corupt, mesaj urmat adesea de indicația că site-ul nu a fost găsit. „Eroarea“ nu trimite aici la defecțiunea tehnică propriu-zisă, ci la ideea unui teritoriu al lipsei comunicării și informației, fie că e vorba de lumea reală sau de cea virtuală. Curatorul expoziției este Horea Avram. Expun artiștii: Alexandru Antik (RO), Gary Hill (US), Kinema Ikon (RO), Mihaela Kavdanska (RO/BG/AT), Yann Le Guennec (FR), Klaus Obermaier (AT), Pipilotti Rist (CH) și Dilma Yordanova (RO/BG). Expoziția este deschisă pînă pe 1 octombrie 2017 și se află la etajul 2 al MNAC. (Matei Pleșu) 

 „Breaking the News“ & „UFOtopia“, două expoziții în dialog de Dan Perjovschi și Cristian Răduță la Salonul de proiecte. (Matei Martin)