Editoriale și opinii

Tîlc show

la vremuri noi, dileme vechi

Verbul patruped

Dan C. MIHĂILESCU

Important e că „învingătorii au întotdeauna dreptate“ și că, prin urmare, omul fără trecut, fără viitor, ci cu o infailibilă descurcare în prezent, bișnițarul, găinăreala, pungășia, jocul la două capete și sfidarea tuturor în promiscuitatea generală ne-au devenit note definitorii.

distribuie

Pe ce lume trăim

Presa şi presiunea

Mass-media publică sau guvernamentală?

Stela GIURGEANU

Dacă, acum cîteva luni, Liviu Dragnea era „acuzat“ că doreşte încălcarea libertăţii de exprimare prin acel proiect de lege privind defăimarea socială – un proiect care a picat, în octombrie, preşedintele PSD a obţinut victoria printr-un nou proiect, aprobat şi votat pe repede înainte de Parlament, o lege care vizează, din nou, în opiniile experţilor mass-media şi ale societăţii civile, libertatea presei.

distribuie

Dileme on-line

La zi în cultură

Avanpremieră editorială: Cartea năsoaselor

Dilema veche vă prezintă în avanpremieră un fragment din Cartea năsoaselor, de Alexandra Rusu, volum apărut recent la Editura Vellant. Lansarea cărţii va avea loc miercuri, 7 decembrie, de la ora 18, în mansarda librăriei Cărtureşti Verona.

distribuie

Societate

portrete din mers

Poeţi

Adina POPESCU

Mai postează o poezie pe Facebook, mai strîng 30-50 de like-uri de la oamenii lor, de la „fani“ care se simt obligați să le dea și feedback de tipul: „Superb!“, „Minunate cuvinte!“, „Suflet sensibil ce ești!“, „O zi frumoasă și ție!“.

distribuie
legende urbane

Călăul şi victima

Selma IUSUF

Între timp, dominatrix a povestit – pentru noi toți și pentru nimeni – cum i s-a furat poșeta din parc în timp ce aștepta o amică – „a dracului de ștoarfă! Că întîrzie tot timpul, dar de acu’ s-a terminat, să n-o mai vadă!“

distribuie

Carte

Feedbook

Mortality-show

Marius CHIVU

Cu acest al doilea volum de proză satirică, în care se împletesc absurdul şi pitorescul, derizoriul contrastelor şi cinismul exceselor, rafinamentul referințelor culturale și verbiajul debil din studiourile de televiziune, Radu Paraschivescu își găsește propriul loc între scriitorii de proză satirică.

distribuie

Film