Editoriale și opinii

...@hai-hui.ro

Pierduţi în Poveste

Vintilă MIHĂILESCU

Unul dintre „efectele perverse“ ale evenimentelor recente este însă și faptul că democrația a fost pusă la lucru pentru rezultate discutabile: de la escaladarea mișcărilor populiste la Brexit și de aici la autocrația lui Erdogan, toate au fost rezultatul unui „exercițiu democratic“.

distribuie

Tîlc show

La faţa locului

Last exit to Brexit

Andrei VORNICU

Veneam dintr-o țară în care orice absurditate era posibilă, dar în acel moment am simțit că în Marea Britanie tocmai s-a produs o adevărată culminație a ignoranței și prostiei umane care, deși nu e infinită, cum spunea Einstein, pare a se concentra cu predilecție în anumite eșantioane umane.

distribuie

Pe ce lume trăim

Dileme on-line

Blogurile Adevărul

Pardon, scuzaţi, bonsoir...

Andrei PLEŞU

Dacă tot ce fac e fals, discutabil, oportunist, sau ocult, om mai vedea. Am, la activ, şi acuzaţii mai grave: spion, turnător, lucrător MI6 în „celula” Păltiniş, slujitor devotat al comunismului, conspirator hrănit cu icre negre de „agenturi”, pentru a-l da jos pe Ceauşescu ş.a.m.d.

distribuie

La zi în cultură

Societate

Carte

Feedbook

Văduvul gay

Marius CHIVU

Subiectul acestui mic roman de la începutul anilor ’60 americani ar putea avea o oarecare însemnătate culturală pentru România lui 2016, dincolo de faptul că, în contextul politic actual al Europei, cartea arată o prospețime, într-o oarecare măsură, îngrijorătoare.

distribuie

Muzică

Audio şi n-am cuvinte

O evadare nereuşită

Paul BREAZU

„The Getaway“, opener-ul și piesa care dă titlul celui mai nou album Red Hot Chili Peppers, nu lasă loc de îndoieli în privința provenienței. Funk-ul acesta agreabil și calm, tușat (prea) delicat de artificiile de studio ale producătorului Brian Joseph Burton, alias Danger ­Mouse, pare a i se potrivi ca o mănușă.

distribuie