Editoriale și opinii

Tîlc show

Dileme on-line

punctul pe j

Uitucii lui Judt

Ionuţ IAMANDI

Secolul XX a fost transformat într-o „Cameră a Ororilor Istorice cu scopuri pedagogice”, în care ca atracţii principale figurează printre altele Auschwitz-ul, Gulag-ul, Armenia, München, Pearl Harbour sau chiar, printr-o extensie tolerabilă, 11 Septembrie, în vreme ce noi putem să ne vedem acum de adevăratele probleme ale noii epoci, ca de pildă cum să facem faţă abundenţei de informaţii și ascensiunii agresive a tehnologiei din viața de zi cu zi.

distribuie
În alb şi negru

Şah şi sumo, Wijk aan Zee / Tokyo

Ionuţ IAMANDI

După două runde la superturneul de la Wijk aan Zee, Olanda, chinezii s-au instalat confortabil în… coada clasamentului. Hou Yifan, cea mai bună jucătoare din lume, şi Wei Yi, cel mai bun junior din lume, sînt pe locurile 14, respectiv 13, ceea ce nu ar fi aşa de surprinzător dacă ţinem cont de valoarea adversarilor din turneu. 

distribuie

Pe ce lume trăim

La zi în cultură

Regimul artelor şi muniţiilor

Anul teatral 2017

Matei MARTIN

Ce rămîne din sutele de spectacole produse anul trecut în România? Șase critici răspund la aceleaşi trei întrebări: 1) Care a fost cel mai bun spectacol? 2) Care a fost cel mai prost spectacol / cea mai mare dezamăgire? 3) Care a fost cel mai interesant fenomen în anul teatral 2017? Un bilanț.

distribuie

Societate

Carte

Film