Editoriale și opinii

la răscruce de gînduri

Frica lui Putin

Andrei CORNEA

Lui Putin îi e frică de un simplu cetățean, fără putere politică, fără armată, fără poliție, fără spioni, fără bani, fără șanse electorale rezonabile, pe care îl arestează după bunul plac și îl declară vinovat de exercitarea unui drept recunoscut pretutindeni în lume 

distribuie

Tîlc show

învăţătura de minte

Carte frumoasă...

Liviu PAPADIMA

Luați un epitet de esență tare (de genul „halucinant“, „stupefiant“, „incredibil“ etc.), alăturați-i unul două nume de polticieni și dați o căutare pe Google. Am făcut experimentul cu „devastator“. Merită! Am găsit „atac devastator“, „declarații devastatoare“, „efecte d…“, „analiză d…“ și multe, multe altele. Pînă și mai previzibilul „cutremur devastator“, numai că nu era din zona Vrancei, ci din PSD.

distribuie

Dileme on-line

În alb şi negru

Şah şi sumo, Wijk aan Zee / Tokyo

Ionuţ IAMANDI

După două runde la superturneul de la Wijk aan Zee, Olanda, chinezii s-au instalat confortabil în… coada clasamentului. Hou Yifan, cea mai bună jucătoare din lume, şi Wei Yi, cel mai bun junior din lume, sînt pe locurile 14, respectiv 13, ceea ce nu ar fi aşa de surprinzător dacă ţinem cont de valoarea adversarilor din turneu. 

distribuie

Pe ce lume trăim

axa dus-întors

Nepreţuită e dilema!

Sever VOINESCU

Cineva mi-a atras atenția că România modernă a trăit cu Dilema/Dilema veche un sfert din centenarul pe care îl împlinește. Privită așa, aniversarea noastră are ceva măreț. Totuși, nimic mai impropriu nouă decît măreția și anvergura istorică. 

distribuie

La zi în cultură

Societate

Carte

Muzică

Film